12 nov 2020 klocka 09.00 - 11.30

Tidiga insatser – inte svårt att motivera!

Tre killar sitter på en sten på en skolård. Deras ryggar är vända mot kameran.

Foto: Mostphotos

Nätverket för föräldraskapsstödssamordnare i länet och Brottsförebyggande nätverket Stockholm (Bron) bjuder in till en digital träff med temat tidiga sociala insatser. Här får ni höra inspirerande och nya rön inom era respektive områden, men även utbyta erfarenheter er emellan. 

Syftet med träffen är att stimulera och inspirera till ökad jämlikhet i länet, men också att vara ett tillfälle för er att byta erfarenheter med varandra som rör tidiga insatser för att minska brottslighet på olika sätt.

Länk till den digitala träffen skickas ut via e-post några dagar innan mötet.

Varmt välkommen!

Program (preliminärt)

09.00 Välkomna. Presentation av mötesdeltagare (begränsat) och info från Amanda Netscher och Michael Frejd (Länsstyrelsen).

09.10 Tidiga insatser – inte svårt att motivera. Nikoi Djane, kriminolog och initiativtagare till Ung hållbarhet och Amir Rostami, docent i kriminologi vid Institutet för framtidsstudier.

10.00 Pausgympa. På egen hand – länk i chatten.

10.10 Föräldrastödsprogram – ett sätt att öka samspel och minska riskfaktorer. Lene Lindberg, psykolog och forskare vid KI/CES.

Föräldraskap i Sverige – en framtidssaga? Hör Lene om forskningsresultat från utvärderingen som pågår och intervju med Plus, moderator Amanda från Länsstyrelsen.

10.40 Frågestund och diskussion. Vad har ni för samverkan i dag? Vad funkar bra och mindre bra er emellan. Gärna ihop med era kollegor. Ring upp er kollega och återkoppla i helgrupp.

11.15–11.30 Utvärdering och avslut 

VAR: Skype eller annan digital plattform

KOSTNAD: Ingen kostnad

SISTA ANMÄLNINGSDAG:

Anmäl dig

Kontakt