30 sep 2020 klocka 09.00 - 12.00

Uppstart för temadagar om upphandling av lokal och svensk mat

Vill du lära dig mer om hur mat produceras i Sverige? Hur skiljer sig svensk djurhållning från andra länders? Varför är matens ursprung viktigt för ett hållbart livsmedelssystem? Länsstyrelsen Stockholm och MATtanken bjuder in till en digital träff om hållbar mat och livsmedelsupphandling.

Under våren 2021 planerar Länsstyrelsen Stockholm i samarbete med MATtanken att anordna temadagar om upphandling, med studiebesök hos lantbrukare i länet.

Temadagarna blir ett tillfälle att få veta mer om lantbruk och livsmedelsproduktion, och att fördjupa sig i viktiga frågor med koppling till svensk mat i de offentliga köken.

För att starta upp arbetet bjuder vi in till en digital träff den 30 september kl. 9-12.

Mötet modereras av Eva Sundberg från MATtanken.

  • Pernilla Fischerström, Länsstyrelsen Västra Götaland, berättar om sina erfarenheter av att ordna upphandlingsdagar.
  • Märta Jansdotter, VD på Gröna Gårdar, berättar om deras verksamhet och varför betesdjur är så viktiga för vår mark och mat.
  • Samtal och idéer kring hur vi i Stockholms län kan arbeta med temadagar om livsmedelsupphandling.

Aktiviteterna riktar sig till dig som är involverad i arbetet med upphandling av livsmedel och måltidstjänster i länets kommuner och region.

Möteslänk skickas ut inför mötet till de som har anmält sig.

Program och inbjudan (pdf) Pdf, 993.8 kB.

Anmälan till den digitala träffen Länk till annan webbplats.

Välkommen med din anmälan!

Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling
VAR:
Digital träff
KOSTNAD:
Ingen kostnad
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
25 sep 2020

Kontakt