28 maj 2020 klocka 08.30 - 09.40

WEBBINARIUM: Påverkar hudfärg den sociala tillgängligheten i det universellt utformade arbetslivet?

Välkommen till ett webbinarium som synliggör hur olika maktordningar samspelar på våra arbetsplatser. Vi ger dig kunskaper ur ett intersektionellt perspektiv för att skapa en inkluderande arbetsplats och undvika en omedveten diskriminering på arbetsplatsen. Seminariet streamas via Facebook och du kan delta aktivt och ställa frågor genom Länsstyrelsens mötesapp.

Under webbinariet får du verktyg för att bemöta både situationer som kan uppstå i den sociala arbetsmiljön och människor på ett inkluderande sätt.

08:30 Hudfärg och den sociala arbetsmiljön, vad händer med människor när de drabbas av minoritetstress? Yonnas Seyom, Vidga Normen och Hanna Wallensteen Psykolog Perspektiv, utvecklingsledare på Länsstyrelsen Stockholm.

08:50 Vad innebär social tillgänglighet i det universella arbetslivet? Lena Lehmann, processledare, Projektet Lärandeforum Universell utformning av arbetsplatser.

09:15 Samtal och frågestund.

09:40 Slut.

Frågor under seminariet

Vi kommer att använda oss av Länsstyrelsens mötesapp där du kommer att kunna ställa frågor under seminariet. Du kan redan nu ladda ner Mötesappen i App Store och Google Play-butiken. Sök på Länsstyrelsen Stockholm.

Koden för att delta via mötesappen meddelar vi vid seminariets start.

För att delta går du till Länsstyrelsen Stockholms FaceBooksidalänk till annan webbplats

Arrangörer

Arrangörer är Länsstyrelsens projekt Vidga normen i samverkan med Lärandeforum Universell Utformning av arbetsplatser (UUA).

Vidga Normen är en modell för att förebygga diskriminering på arbetsmarknaden och öka kunskapen om begränsande normer utifrån hudfärg. Vidga normen öppnar upp arbetsmarknaden för alla, oavsett hudfärg.

Universella Utformning av Arbetsplatser tar ett helhetsgrepp på den fysiska och sociala arbetsmiljön, rekrytering och arbetsorganisation för att utforma inkluderande arbetsplatser där olikheter värdesätts.

VAR: Länsstyrelsen Stockholms FaceBook-sida

KOSTNAD:

SISTA ANMÄLNINGSDAG:

Anmäl dig

Kontakt