Aktuella varningsmeddelanden i Stockholms länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

16 apr 2020 klocka 09.00 - 16.00

DOKUMENTATION: Forumdag om brottsförebyggande arbete

Vapendetaljer orange

Hur ska Polis och Kommun samverka för att möta framtiden? Välkommen till en forumdag med goda möjligheter till fördjupade samtal mellan kommuner för att ta del av varandras erfarenheter, men också mellan kommunledning, polisledning, brottsförebyggande/ trygghetsstrateger och kommunpoliser.

Syfte

Syftet är att inspirera polis och kommuner i polisområde Stockholm Syd att arbeta strategiskt brottsförebyggande i samverkan.

Hur organiserar vi vår samverkan för att stärka varandra och bli träffsäkra? Hur arbetar vi kunskapsbaserat med gemensam lägesbild?

Inbjudna

Stadsdelsdirektörer/Kommundirektörer samt ytterligare två personer från respektive kommun/stadsdel som arbetar strategiskt med brottsförebyggande arbete. Kommunpoliser från respektive kommuner samt polisledningen i polisområdet och lokalpolisområdeschefer.

Upplägg

Professor Henrik Andershed från Örebro universitet berättar om kunskapsbaserat brottsförebyggande arbete. Lokala exempel blandat med workshops. Avhopparverksamhet diskuteras ur nationellt, regionalt och lokalt perspektiv.

Lokal

Södertörns Högskola står som värd för lokalerna

Välkommen!

Johan von Sydow, Länsstyrelsen

Carolina Björnsdotter Paasikivi, Polisen

Dokumentation

Filer tillgängliga för nedladdning
Ikon som illustrerar filtyp Filnamn Filstorlek Datum fil laddades upp
Hur arbeta kunskapsbaserat - Östan kommun - Andershed 2020.docx Word, 388.5 kB. 388.5 kB 2020-04-16 14.34
Kunskapsbaserat brottsförebyggande- Andershed - 20-04-16.pdf Pdf, 10.1 MB. 10.1 MB 2020-04-16 14.34
VAR:
Södertörns Högskola, Alfred Nobels Väg 20, Flemingsberg
KOSTNAD:
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
03 apr 2020

Kontakt