12 feb 2020 klocka 13.00 - 16.00

Friska bin, Norrtälje

Ett bi som sitter på bomstrande gula blommor

Foto: Karin Jarl

Vill du få tips på hur du håller dina bin friska? Vilka sjukdomar finns och hur förebygger du dem? Vilka skyldigheter har du som biodlare? Hur hittar du informationen du behöver för att göra rätt? Kom på vår kurs om Friska bin!

Välkommen till kursen Friska bin i Norrtälje den 12 februari. Kursen är till för biodlare som vill lära sig mer om bihälsa. För att kunna tillgodogöra dig utbildningen är det bra om du varit biodlare i två säsonger.

Bihälsa, sjukdomar och skadegörare på bin

Under dagen får du information om vilka sjukdomar och skadegörare som kan drabba honungsbin, och hur du känner igen och förebygger dem. Föreläsaren Björn Dahlbäck är biodlare sedan 10 år och har idag cirka 20 samhällen. Björn är även bitillsynsman.

Vad gäller för mig som biodlare?

Vilka skyldigheter har du som biodlare. Vilka regler ska du hålla dig till?
Bitillsynsansvarig på Länsstyrelsen informerar om bitillsyn, vad som gäller för dig som biodlare och vart du hittar aktuell information.

Viktig information om anmälan

Om du inte fått en bekräftelse på din anmälan inom 1 timme via e-post, hör av dig till oss så vi kan kontrollera att din anmälan är registrerad.

Veckan innan kurstillfället kommer en kallelse med mer information att skickas till din e-post.

Kursavgiften faktureras i efterhand. Anmälan är bindande och kursavgiften debiteras om man uteblir utan att avanmäla sig. Eventuell avanmälan ska ske senast 4 februari 2020 till kursansvarig.

Om kursen är fullbokad vänligen kontakta kursansvarig Åsa Pettersson för att komma med på reservlistan, telefon 010-223 15 16 eller e-post asa.pettersson@lansstyrelsen.se

Dessa kurser genomförs som ett samarbetsprojekt inom djurhälsa i Landsbygds-programmet. Deltagande aktörer är Studieförbundet vuxenskolan, Länsstyrelsen i Halland, Länsstyrelsen Stockholm, Sveriges Biodlares Riksförbund och Länsstyrelsen i Västra Götaland.

VAR:
Folkets hus, Norrtälje
KOSTNAD:
Kostnaden är 300 kr + moms, fika ingår.
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
04 feb 2020

Anmäl dig

Kontakt