Publiceringsdatum: 17 april 2018

Tessinska palatset öppet till midnatt

Promenera i den vackra barockträdgården eller följ med på en visning av den praktfulla paradvåningen – under Kulturnatt Stockholm lördag 21 april 2018 är Tessinska palatset öppet till midnatt.

​Kulturnatt Stockholm, lördag 21 april, är en kväll då Stockholms museer, teatrar, gallerier och en mängd andra kulturarrangörer håller sina portar öppna för allmänheten.

Det är också ett av de mycket ovanliga tillfällen som landshövdingen i Stockholms län öppnar residenset, det praktfulla Tessinska palatset, för allmänheten.

Visningar av paradvåningen

Under kvällen genomförs många korta guidade visningar av palatsets paradvåning. Tre visningar hålls på engelska, klockan 20.00, 21.00 och 22.00. Biljetter delas ut på plats från klockan 17.30, först till kvarn gäller. Visningar sker tre gånger per timme från klockan 18.05 till klockan 23.20.

Promenera i Barockträdgården

På egen hand kan man också besöka barockträdgården och inspireras av den fantastiska miljön. Trädgårdens sinnrika konstruktion är gjord för att lura ögat och ge intryck av ett betydligt större djup än det verkliga. Barockträdgården, uppbyggd som en teaterscen från 1600-talet, är i dag efter perioder av förfall och förvandling helt återställd enligt Nicodemus Tessin den yngres ritningar.

Tessinska palatset är i dag residens för landshövdingen i Stockholms län, Sven-Erik Österberg.

Läs om Tessinska palatset – landshövdingens residens (svensk version)PDF

Read about Tessin Palace – Residence of the County Governor (english version)PDF

Kontakt