Publiceringsdatum: 8 februari 2018

Många besökare när Bazaren öppnade i Kulturhuset

Intresset var stort när årets upplaga av jobb, utbildning- och nyföretagarmässan slog upp dörrarna. En stund efter öppningen var redan hundratals besökare på plats för att söka jobb, hitta information om utbildningar eller få rådgivning om att starta företag.

Representanter från några av Bazarens arrangörer var på plats i Kulturhuset i Stockholm för att inviga mässan under torsdagsförmiddagen. Sam Yildirim, utvecklingsledare på Länsstyrelsen och initiativtagare till Bazaren, började med att summera syftet med mässan: en plats där arbetsgivare och arbetssökare får möjlighet att mötas och skapa kontakter.

Landshövding Sven-Erik Österberg var också med.

– Med det resultatet som Bazaren uppvisar kan man inte bli annat än imponerad av verksamheten. Det visar att det finns ett behov av sådana här samlingsplatser där man skapar koppling mellan dem som är i behov av arbetskraft och dem som är i behov av jobb, sa han under invigningen.

När Bazaren öppnade för allmänheten tog det inte lång tid innan besökare köade för att prata med drygt 100 arbetsgivare, utbildningsanordnare och starta eget-rådgivare som finns på plats i Kulturhuset under torsdagen och fredagen.

En av de första besökarna på plats var Ibrahim Khodair. Han är utbildad anläggningsingenjör och har kommit till Bazaren med förhoppning att hitta någon arbetsgivare i byggbranschen.

– Jag har ett annat jobb i dag, men jag vill vara i byggbranschen. Det är svårt att få ett jobb när man inte har några års erfarenhet eller kontakter, säger han. ​

En annan besökare, Habon, fick information om Bazaren via nätet och är här för första gången.

– Jag söker jobb, utbildning eller praktikplats. Jag ska kolla runt lite och ställa frågor, säger hon.

Bazaren 2018

Öppettider:
Torsdag 8 februari, klockan 11–18
Fredag 9 februari, klockan 11–16.
Plats: Kulturhuset i Stockholm

Bazaren är öppen för alla men riktar sig främst till utrikesfödda, ungdomar och andra personer som kan ha särskilt svårt att komma in på arbetsmarknaden.

Bazarens hemsida.länk till annan webbplats

Kontakt