Publiceringsdatum: 6 februari 2018

Bazaren 2018 – mässan där personliga möten leder till jobb

Nätverka, hitta inspiration och vägledning eller kamma hem drömjobbet på plats – möjligheterna är flera för de tusentals besökare som väntas komma till årets upplaga av Bazaren. Jobb-, utbildnings- och nyföretagarmässan håller till på Kulturhuset i Stockholm den 8–9 februari.

Bazaren är större än någonsin. 110 utställare ­– arbetsgivare med lediga tjänster att söka på plats, utbildningsanordnare och starta eget-rådgivare ­– är redo att stå till besökarnas förfogande när Bazaren slår upp dörrarna för sextonde året i rad. Personliga möten står i fokus och målet är att fler personer ska få en sysselsättning.

– På Bazaren kommer det personliga mötet före cv:t. Många av besökarna har svårt att få ett arbete, men de besitter otroliga kompetenser som vi vill ta vara. Här får besökarna direktkontakt med arbetsgivare som dessutom har med sig lediga tjänster att söka, säger Sam Yildirim, utvecklingsledare på Länsstyrelsen och initiativtagare till Bazaren.

Bazaren är öppen för alla men riktar sig främst till utrikesfödda, ungdomar och andra personer som kan ha särskilt svårt att komma in på arbetsmarknaden. Arbetslösheten bland ungdomar och utrikesfödda är högre jämfört med befolkningen i stort. Samtidigt finns en hög efterfrågan på arbetskraft då många arbetsgivare har svårt att hitta rätt kompetens.

­– Yrkes- och språkkompetens finns det gott om i vår region. Men vi måste bli bättre på att tillvarata den och bättre matcha arbetsgivare med arbetstagare. Min förhoppning är att Bazaren fyller en sådan funktion, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Länsstyrelsen Stockholm arrangerar Bazaren tillsammans med Arbetsförmedlingen, Metro Jobb, Stockholms läns landsting, Stockholms stad, Södertälje kommun och NyföretagarCentrum.

Besök Bazarens hemsida för mer information om mässan.länk till annan webbplats

Seminarier

Parallellt med Bazaren anordnas under torsdagen ett flertal seminarier om bland annat kompetensförsörjning. Deltar gör representanter från näringsliv och myndigheter.

Fredagen den 9 februari anordnar Länsstyrelsen dessutom konferensen Stockholm tillsammans, om migration och arbetsmarknadsfrågor.

Kontakt