Om webbplatsen

Länsstyrelsens webbplats ska hjälpa dig som besökare att hitta information om vad Länsstyrelsen gör, hur det påverkar dig och samhället runt omkring dig.

Tillgänglighet på webbplatsen

Den här webbplatsen är delvis förenlig med lagen om tillgänglighet till digital offentlig service.

Uppläsande verktyg

Med funktionen webReader kan du få texten på en webbsida uppläst samtidigt som den är markerad. Det gör att du enkelt kan följa med i texten. Som användare behöver du inte ladda ner något utan du kan använda tjänsten på alla enheter och med alla webbläsare, webReader är enhets- och plattformsoberoende.

För att lära dig mer om ReadSpeaker, besök www.readspeaker.comlänk till annan webbplats

Dokument på webbplatsen

På webbplatsen finns länkar till dokument i olika filformat. För att kunna ta del av dem behövs ofta ett program till utöver din webbläsare. Sådana finns att ladda ned från nätet.

För pdf-dokument kan du använda gratisprogrammet Adobe Reader.

Hämta Adobe Reader hos Adobelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Så hanterar vi dina personuppgifter

Dataskyddsförordningen, GDPR (The General Data Protection Regulation), gäller i alla EU-länder. Här i Sverige ersätter den personuppgiftslagen, PUL. I praktiken stärks skyddet av dina personuppgifter och din rätt att veta vad de används till och hur de behandlas av oss på myndigheten, men också hos andra organisationer och företag.

Så hanterar vi dina personuppgifterlänk till annan webbplats

Juridisk information

Offentlighetsprincipen

Länsstyrelserna är en statlig myndighet. Detta innebär att meddelanden som skickas till oss blir allmänna handlingar, som kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen.

Användning av material, upphovsrätt

Länsstyrelsernas webbplatser innehåller texter, kartor, bilder, ljud och illustrationer som är upphovsrättsskyddade och får inte användas utan tillstånd. Detsamma gäller våra logotyper.

Kontakt

Länsstyrelsen Stockholm

Box 22067, 104 22 Stockholm