Publiceringsdatum: 19 augusti 2019

Senast uppdaterad: onsdag 2 oktober, 07.28

Algläget efter helgen

Satellitbilderna under helgen har varit täckta av moln, men det ser ut att ligga spridda ytansamlingar nordöst om Gotland, utanför Stockholm och upp mot Åland.

Under helgen har stora delar av kuststräckorna täckts av moln, och det är därmed svårt att få en bild av algläget. I satellitbilden från i lördags kan man skymta tecken på spridd algblomning nordöst om Gotland och upp mot Åland, och därmed utanför Stockholm. Söder om Gotland ser det klart ut. En rapport om stråk av ytansamlingar vid Västerbron i Stockholm har kommit in, men förutom det har vi dålig koll på läget vid kusten.

Då ansamlingar fortfarande syns på sina håll och vi vet att halterna av cyanobakterier i vattnet varit högt under föregående vecka rekommenderar vi att man fortfarande är försiktig med hundar i närheten av kusten, och att man ännu inte använder havsvatten som diskvatten eller för matlagning.

Glöm inte...

… att tipsa oss på hur vi kan förbättra vår verksamhet till nästa säsong! Vi vill gärna får tips på exempelvis hur kartan ser ut, funktioner på webben eller hur vi kommunicerar nyheter. Inga önskemål är för stora eller små!

Tipsa eller fråga oss

Om du har rapporter på misstänkt algblomning eller några andra frågor, kontakta informationscentralen.

Råd vid algblomningPDF

Karta över aktuella algblomningsrapporterlänk till annan webbplats

Kontakt