Publiceringsdatum: 6 augusti 2019

Senast uppdaterad: onsdag 2 oktober, 07.31

Hjälp oss bli bättre!

Bild från Kustbevakningen utanför Nynäshamn.

Bild från Kustbevakningen 2018 utanför Nynäshamn.

Tipsa oss om hur du tycker vi kan förbättra vår verksamhet, antingen gällande kartfunktionen, tydlighet i rapporteringen, eller andra områden ni funderat över.

Informationscentralen är en tjänst som är till för att sammanställa och sprida information om läget i Östersjön till såväl privatpersoner som till media, andra myndigheter och kommuner. Den är till för alla er som har frågor eller påverkas av exempelvis algblomningen, men vi är även beroende av ert engagemang. Därför önskar vi tips på hur vi kan förbättra vår verksamhet!

Förra året utökade vi vår tjänst med kartfunktionen, som mottogs väl. Vi såg att andelen frågor sjönk, samtidigt som andelen rapporter och antalet kontakter ökade. Detta ser vi som något mycket positivt då det betyder att folk lättare hittade information själva, samtidigt som engagemanget blev större.

Vi ser dock att det finns flera aspekter som kan förbättras, och vi planerar att göra detta till nästa säsong. Om du funderat över någon förändring som kan öka kartans tydlighet, användarvänlighet, eller liknande aspekt, är vi väldigt tacksamma om ni hör av er till oss på något av våra vanliga kontaktsätt som du hittar nedan.

Vi är även tacksamma för andra tips, exempelvis gällande rapportering eller tillgänglighet. Ni får även gärna skriva om ni tänkt på något som fungerar bra, så vi vet vad vi inte ska ändra på i framtiden!

Tipsa eller fråga oss

Om du har rapporter på misstänkt algblomning eller några andra frågor, kontakta informationscentralen.

Råd vid algblomningPDF

Karta över aktuella algblomningsrapporterlänk till annan webbplats

Kontakt