18 sep 2019 klocka 09.30 - 16.00

Gråärter, rovor, kålrot och lök, kommer till heders igen i ditt kök

Om att fortsätta odla och använda vårt gröna kulturarv med Agneta Magnusson. Agneta har stora erfarenhet av bevarande, odling och tillagning av våra gamla sorter, från Skansen, Pom, Sesam och egen trädgård i Dalarna.

Föreläsning med mycket bilder om våra äldsta odlade köksväxter, historia, tidigare användning och användning på nytt, odling och fröodling, NordGen, Pom och Sesam. Rundvandring i trädgårdarna på Vallby med trädgårdsmästare Elisabeth Håkansson. Diskussion och erfarenhetsutbyte. Välkommen till en givande dag!

Tid: Onsdag 18 september, kl 09:30–16:00

Plats: Vallby friluftsmuseum, Västerås

Målgrupp:
För dig som har ett landsbygdsföretag inom besöksnäringen och är verksam i Västmanlands, Uppsala, Stockholms, Södermanlands eller Örebro län.
eller
Lantbruksföretagare (jord, skog och trädgård), deras familjemedlemmar och anställda inom lantbruksverksamhet i Västmanland.

Tillhör du inte målgruppen, men är intresserad så kan du få möjlighet att delta i mån av plats. Kontakta Kerstin Bjäresten Osmark eller Julia Carlsson, se kontaktuppgifter nedan.

Kostnad: Mat och fika kostar 239 kr, betalas på plats.

Har du frågor kontakta:
Kerstin Bjäresten Osmark, kerstin.bjaresten.osmark@lansstyrelsen.se,
telefon 010–224 94 11, Smakrik och blomstrande besöksnäring
eller Julia Carlsson, 010-224 94 20, julia.carlsson@lansstyrelsen.se, Ett rikt odlingslandskap

Dagen arrangeras av Smakrik och blomstrande besöksnäring och Ett rikt odligslandskap.

VAR: Vallby friluftsmuseum Västerås

KOSTNAD: Lunch och fika 239 kr, betalas på plats.

SISTA ANMÄLNINGSDAG: 04 sep 2019

Kontakt