29 jun 2018 klocka 13.00 - 15.00

Koldioxidbudgetar – hur kan det hjälpa oss att nå klimatmålen?

Vilken roll kan kommuner och län spela när det gäller att minska våra utsläpp och nå klimatmålen? Kom och träffa Kevin Anderson, en av Storbritanniens mest erkända och uppmärksammade klimatforskare.

På sin väg till Almedalsveckan på Gotland gör klimatforskare Kevin Anderson en turné i Sverige för att träffa län och kommuner. Syftet med resan är att diskutera möjligheten att skapa ett ramverk och ett nätverk kring hur Sveriges alla kommuner och län kan använda koldioxidbudgetar och andra verktyg för att nå Parisavtalets mål. I Almedalen kommer han att bygga på resultaten och idéerna från mötena för att skapa en dialog om Sveriges klimatpolitik inför valet.

Fredagen den 29 juni gör Kevin Anderson ett cykelstopp i Stockholm. Han vill gärna träffa både tjänstemän och politiker som har ett intresse för klimat- och miljöfrågor. Mötet kommer pågå i 1–2 timmar, beroende på hur många som vill vara med.

Kevin Anderson är gästprofessor vid Uppsala universitets på området klimatledarskap, professor i energi och klimatförändringar vid University of Manchester samt biträdande chef vid det internationellt erkända Tyndall Centre for Climate Change Research. Han är en av Storbritanniens mest erkända och uppmärksammade klimatforskare och har lång erfarenhet av att kommunicera klimatvetenskap till beslutsfattare, näringsliv, civila samhället och media.

Välkommen!

VAR: Länsstyrelsen i Stockholm, Regeringsgatan 66, Lokal: Grand

KOSTNAD: -

SISTA ANMÄLNINGSDAG: 27 jun 2018

Kontakt