Risk för skogsbrand i Södermanlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Nya ledamöter utsedda i länsstyrelsens insynsråd

En grupp med fyra män och fyra kvinnor står bredvid varandra utomhus. I Bakgrunden syns Residenset, en byggnad med ljus fasad.

Länsstyrelsen i Södermanlands läns insynsråd. Foto: Josefin Andersson, länsstyrelsen.

Länsstyrelsens insynsråd fungerar som ett stöd för landshövdingen och verksamheten. Idag sammanträdde insynrådet på Residenset i Nyköping där flera nya ledamöter nu tagit plats. På dagens agenda stod bland annat fördjupning i rapporten Läget i länet, uppdragen inom regional tillväxt samt hållbara städer med fokus på bostadsförsörjningen.

Landshövding Beatrice Ask ledde dagens sammanträde där länsråd Johanna Sandwall och avdelningschef för Verksamhetsstyrning och stöd, Andres Delgado Lopez, också deltog tillsammans med andra företrädare för verksamheten.

Dagens möte hade ett fullspäckat program med många intressanta frågor, allt från uppföljning av föregående år och genomgång av innevarande verksamhetsplaner till fördjupande samtal om specifika uppdrag. De ämnen som fördjupades var exempelvis rapporten Läget i länet, länsstyrelsens uppdrag inom regional tillväxt samt hållbara städer med bostadsförsörjningen i fokus.

Ovärderliga erfarenheter och kunskaper

Insynsrådets uppgift är att utöva insyn i verksamheten och ge råd till myndighetschefen, landshövding Beatrice Ask. Rådet utses av regeringen och förordnandet för de nya ledamöterna gäller fram till 28 februari 2027.

Utgångspunkten för sammansättningen av ett insynsråd är att uppnå en samlad kompetens som skapar goda förutsättningar för ett professionellt arbete och bidrar till en förtroendefull dialog. De erfarenheter och kunskaper som ledamöterna har är ovärderliga både vad gäller tillsyn och som inspiration för oss i länsstyrelsen", säger Beatrice Ask.

Länsstyrelsens insynsråd består nu av:

  • Jacob Högfeldt, landsbygdsentreprenör, ordförande i Kommunstyrelsen i Strängnäs kommun
  • Johan Lagerholm, regionordförande LRF Södermanland, Rådgivare
  • Gunnar Forss, egenföretagare Fastighetsutveckling och förvaltning
  • Annika Helg, VD för Sparbanken Rekarne – nyinvald ledamot
  • Ella Kilim, avdelningschef Verksamhetsutveckling och stöd på Energimyndigheten – nyinvald ledamot
  • Martin Hellström, rektor för Mälardalens universitet – nyinvald ledamot (saknas på bilden)

Kontakt

Länsstyrelsen i Södermanlands län

611 86 Nyköping

Dela sidan:

Landshövding

Beatrice Ask

Besöksadress

Stora Torget 13

Postadress

611 86 Nyköping

Organisationsnummer

202100-2262

Följ oss