Risk för skogsbrand i Södermanlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Södermanland 2023

Fyra personer står bredvid varandra inne på Residenset, två av dem håller i varsin blombukett och varsitt diplom, längst ut på kanterna syns länsstyrelsens flagga och Svenska flaggan.

Tillförordnat länsråd på länsstyrelsen Andres Delgado Lopez, Årets Unga Företagare Emelie Olsson, Årets Företagare Charles Asker och Företagarnas regionchef för Södermanlands län Thomas Byström, under prisutdelningen på Residenset.

Under onsdagen var länsstyrelsen värd när Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Södermanlands län 2023 skulle koras av Företagarna Södermanland. Grattis säger vi till Charles Asker – Beckershof Herrgård AB och till Emelie Olsson – Hillmers Logistik AB, som kammade hem utmärkelserna.

Varje år delar Företagarna ut priser i olika kategorier för att uppmärksamma företagare som på olika sätt uppvisar gott ledarskap, innovation och lönsamhet i sin verksamhet som bidrar till samhällsutvecklingen. Efter en lunch i en av salongerna på Residenset i Nyköping där länsstyrelsen stod som värd, var det dags att kora årets vinnare i Södermanland. Företagarnas regionchef för Södermanlands län Thomas Byström och tillförordnat länsråd på länsstyrelsen, Andres Delgado Lopez, stod för prisutdelningen.

Årets Företagare

Årets Företagare i Södermanlands län 2023 är Charles Asker som driver natursköna Beckershof Herrgård AB utanför Katrineholm, som även erbjuder det populära sommarlägret Wild Camp för barn och ungdomar. Charles vinner utmärkelsen med följande motivering: 

”Årets Företagare i Södermanland 2023 är en sann entreprenör – med gedigna och framgångsrika erfarenheter som företagare. I stället för att luta sig tillbaka är Årets Företagare en förebild genom att använda sin förmåga och nya idéer på hemorten. I detta finns bland annat ett engagemang för att erbjuda barn och unga en meningsfull och utvecklande fritid – ett område där utveckling behövs! Genom sin långa företagargärning illustrerar han att företagande och entreprenörskap handlar om att ständigt se nya möjligheter och hitta kreativa lösningar.

Årets Unga Företagare

Årets Unga Företagare i Södermanland 2023 är Emelie Olsson på Hillmers Logistik AB i Katrineholm, som erbjuder lagerhållning, distribution av webbshopar och tredjepartslogistik. Emelie tog hem utmärkelsen med följande motivering: 

”Årets Unga Företagare är trots sin ringa ålder en rutinerad företagare. Modet att redan i unga år kasta sig ut och pröva sina vingar som företagare i en tuff bransch är en inspiration för andra. De utmaningar och motgångar som funnits längs vägen har vår vinnare tagit sig an med stor beslutsamhet och hittills alltid lyckats övervinna. Genom åren har Årets Unga Företagare bevisat sig som en driven, ambitiös och uthållig företagare. Med hjälp av smarta helhetslösningar och samarbetsinriktat relationsbyggande har vinnaren byggt upp en stabil verksamhet som skapat en plattform för att idag hjälpa andra företagare som investerare och rådgivare.

Årets Unga Företagare söker sällan rampljuset utan föredrar att hålla sig bakom kulisserna – eller kanske snarare bakom lagerhyllorna – och låta sitt arbete och entreprenörskap tala för sig själv. Nu är det emellertid hög tid att lyfta fram och hylla henne som det föredöme hon är för andra unga och för andra företagare.”

Riksfinal i oktober

Förutom vinsten är vinnarna nu med och tävlar om de prestigefyllda titlarna som Årets Företagare i Sverige och Årets Unga Företagare i Sverige som avgörs i en stor riksfinal i Stockholm i oktober.

Årets Unga Företagare Emelie Olsson står bredvid Årets Företagare Charles Asker inne i en salong, de håller i blombuketter och diplom.

Glada vinnare! Årets Unga Företagare Emelie Olsson tillsammans med Årets Företagare Charles Asker.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Beatrice Ask

Besöksadress

Stora Torget 13

Postadress

611 86 Nyköping

Organisationsnummer

202100-2262

Följ oss