Risk för skogsbrand i Södermanlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Regeringen har förlängt uppdraget till Beatrice Ask som landshövding

Civilminister Erik Slottner och Landshövding Beatrice Ask

Regeringen har beslutat om fortsatt anställning för Beatrice Ask som landshövding och chef för Länsstyrelsen i Södermanlands län. Anställningen gäller fr.o.m. den 1 april 2023 t.o.m. den 31 mars 2025. Det meddelade civilministern till Länsstyrelsens medarbetare personligen under ett besök till Nyköping idag.

- Beatrice Ask är en mycket erfaren person med både erfarenhet som statsråd och som myndighetschef. Jag är glad att Beatrice Ask har tackat ja till att fortsätta som landshövding i Södermanlands län, och att beslutet innebär att regeringen signalerar en tydlig vilja till ett förlängt arbetsliv – något som den nya pensionsåldern innebär på arbetsmarknaden, säger civilminister Erik Slottner.

Beatrice Ask har varit landshövding och chef för Länsstyrelsen i Södermanlands län sedan den 1 januari 2020. Beatrice Ask har en gedigen bakgrund bland annat som riksdagsledamot och ålderspresident i Riksdagen. 1991 till 1994 var Beatrice Ask skolminister och mellan 2006 och 2014 var hon justitieminister. Hon är född 1956 i Sveg.

- Jag är väldigt glad att få fortsatt förtroende som landshövding för Södermanland. Det här är ett spännande och viktigt arbete och det finns mer att göra för att sätta Södermanland på kartan, säger landshövding Beatrice Ask.

Kontakt

Karin Eriksson

Pressansvarig

Dela sidan:

Landshövding

Beatrice Ask

Besöksadress

Stora Torget 13

Postadress

611 86 Nyköping

Organisationsnummer

202100-2262

Följ oss