Risk för gräsbrand i Södermanlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Nyköping firar kungligt

Emblem för HM Konungens 50-årsjubileum.

När H.M. Konungen Carl XVI Gustaf firar 50 år på tronen bjuds sörmlänningarna på fest i Nyköping. Södermanland får inleda Kungaparets länsbesök under jubileumsåret 2023 med det officiella besöket i Residensstaden Nyköping den 9 februari med Landshövdingen som värd.

Under dagen kommer Kungen och Drottningen ges flera möjligheter att möta länets invånare. Kungaparet anländer till Nyköping kl 10.00 där Landshövdingen tar emot dem. Besöket börjar på Sörmlands museum och därpå följer en lunch på Nyköpingshus för inbjudna gäster från länet. Efter det väntar underhållning på Stora torget cirka kl 14.00.

Mer information om dagens program kommer!

Fotoutställningen

Sörmlands museum gör en fotografiutställning i samarbete med Sörmlands media med pressbilder och bilder ur museets samlingar som visar kungen och kungaparets olika besök i Sörmland under de 50 åren sedan 1973 då kungen tillträdde. Utställningen hänger över sommaren.

Om jubileumsåret

2023 är ett jubileumsår för Sverige. H.M. Konungen Carl XVI Gustaf firar 50 år på tronen och dessutom är det 500 år sedan som Gustaf Vasa valdes till Sveriges konung. Med anledning av jubileumsåret besöker Kungen och Drottningen samtliga 21 län i Sverige med start i Södermanlands län.

Kontakt

Karin Eriksson

Pressansvarig

Dela sidan:

Landshövding

Beatrice Ask

Besöksadress

Stora Torget 13

Postadress

611 86 Nyköping

Organisationsnummer

202100-2262

Följ oss