• Eldningsförbud i Södermanlands län

    Samtliga kommuner i Södermanlands län har beslutat om eldningsförbud och omfattar således kommunerna Nyköping, Trosa, Oxelösund, Gnesta, Flen, Eskilstuna, Vingåker, Strängnäs och Katrineholm.

Aktuella varningsmeddelanden i Södermanlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Kungaparet besöker Södermanlands län

Kungahusets jubileumsemblem 50 år

Södermanland får inleda Kungaparets länsbesök under jubileumsåret 2023 med det officiella besöket i Residensstaden Nyköping den 9 februari.

2023 är ett jubileumsår för Sverige. H.M. Konungen Carl XVI Gustaf firar 50 år på tronen och dessutom är det 500 år sedan som Gustaf Vasa valdes till Sveriges konung. Med anledning av jubileumsåret besöker Kungen och Drottningen samtliga 21 län i Sverige med start i Södermanlands län.

Planeringen av programmet för besöket i Nyköping är i full gång där Kungen och Drottningen ges möjlighet att möta länets invånare. Kungaparet besöker främst residensstäderna i landet under resorna i samband med Jubileumsåret.

- Jag ser fram emot att tillsammans med andra representanter för länet välkomna Kungen och Drottningen i februari, säger Landshövding Beatrice Ask. Ett utförligt program presenteras närmare besöket.

Kontakt