Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Naturum Stendörren öppnade för säsongen med vernissage

Stendörrens jubileumsutställning där besökarnas bilder visas.

Stendörrens jubileumsutställning. Foto: Miranda Gatti

Den första maj öppnade naturum Stendörren för säsongen. Som en del av reservatets 50-årsfirande bjöd länsstyrelsen in till vernissage av Stendörrens jubileumsutställning, med besökarnas egna bilder.

Utställningen finns att se på naturum Stendörrens fasad och inne i naturums utställningslokal Pandion. Utställningen pågår till november och bilderna utomhus kan ses dygnet runt. Utställningen består av cirka 70 bidrag där en stor del av bilderna är tagna av reservatets besökare. Här visas också ett antal bilder och kartor från platsen långt innan Stendörren blev ett reservat.

– Vi har fått in runt 300 bidrag från reservatets besökare vilket är många fler än vad vi hade trott. Vi är så glada att så många ville dela med sig av sina erfarenheter och minnen från Stendörren! Det har varit vår förhoppning att få uppleva reservatet ur besökarnas egna perspektiv och det tycker jag verkligen att vi får genom dessa bilder och berättelser, säger Emelie Envall, projektledare för jubileumsåret.

Förutom vernissagen kunde besökare se utställningen om Östersjön, upptäcka livet under ytan, gå på tipspromenad och träffa naturums naturvägledare.

– Det ska bli jättekul att arbeta med naturum Stendörren i år! Vi har ett fullspäckat jubileumsprogram framför oss med massor av roliga aktiviteter, som vi hoppas besökarna ska gilla! Dessutom har vi genomfört stora satsningar inför årets säsong med att rusta upp reservatet med nya leder, skyltar och entréhus, säger Helena Herngren, naturumföreståndare på naturum Stendörren.

I samband med 50-årsjubiléet för Stendörrens naturreservat arrangeras även ett jubileumskalas den 18 juni och en rad andra aktiviteter och upplevelser som är utspridda över året.

Årets program finns att läsa och ladda ner på Länsstyrelsen i Södermanlands läns hemsida.

Bild på Per Dahl och Emelie Envall, Länsstyrelsen i Södermanlands län, vid Stendörrens vernissage. Foto: Miranda Gatti

Per Dahl och Emelie Envall, Länsstyrelsen i Södermanlands län, vid Stendörrens vernissage. Foto: Miranda Gatti

Kontakt

Emelie Envall

Projektledare Småbiotoper i slättbygd, Avdelningen för landsbygd
Länsstyrelsen i Södermanland

Helena Herngren

Naturumföreståndare

Dela sidan:

Landshövding

Beatrice Ask

Besöksadress

Stora Torget 13

Postadress

611 86 Nyköping

Organisationsnummer

202100-2262

Följ oss