Risk för skogsbrand i Södermanlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Civilministern besökte Länsstyrelsen i Södermanland

Landshövding Beatrice Ask, civilminister Ida Karkiainen och länsråd Johanna Sandwall står bredvid varandra inne på Residenset.

Landshövding Beatrice Ask, civilminister Ida Karkiainen och länsråd Johanna Sandwall.

Landshövding Beatrice Ask och länsrådet Johanna Sandwall tog emot civilminister Ida Karkiainen till Residenset den 2 mars. Fokus på dagen var den gröna klimatomställningen.

Landshövdingen informerade om Södermanlands styrkor och utmaningar där bland annat vattenfrågan är central. Klimatets påverkan på Hjälmaren och Mälaren med havshöjningen är bakgrunden till att länsstyrelserna kring Mälaren lämnat in skrivelse till regeringen med uppmaningen att ta ett helhetsgrepp med hänsyn till ett förändrat klimat.

På programmet stod även länets krisberedskap, de ändrade villkoren för företagen och landsbygden på grund av klimatomställningen och dess elektrifiering, klimatomställningens nya näringar och konkurrensfördelar, den stora omfattningen av vilt i länet samt hur integrationsbehoven ser ut.

Länsstyrelsens medarbetare fick också möjlighet att ta del av information samt ställa frågor direkt och skicka med sina inspel till ministern.

Civilminister Ida Karkiainen och landshövding Beatrice Ask i en av salongerna inne på Residenset.

Civilminister Ida Karkiainen och landshövding Beatrice Ask i en av salongerna inne på Residenset hos Länsstyrelsen i Södermanlands län.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Beatrice Ask

Besöksadress

Stora Torget 13

Postadress

611 86 Nyköping

Organisationsnummer

202100-2262

Följ oss