Aktuella varningsmeddelanden i Södermanlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Skyddsjakt efter varg i Sjundareviret är avslutad

Mellan den 1 oktober och 1 november har det pågått skyddsjakt efter en varg i Sjundareviret, som delas av Stockholms län och Södermanlands län. Trots att ingen varg har fällts under den här perioden avslutas skyddsjakten i enlighet med beslutet.

Den 1 oktober 2021 fattade Länsstyrelsen Stockholm och Länsstyrelsen Södermanland ett gemensamt beslut om skyddsjakt efter en varg i Sjundareviret, som sträcker sig över länsgränsen, med anledning av fem fårangrepp som skett under kort tid och som resulterat i stora skador.

Skyddsjakten har nu slutat att gälla utan att en varg har kunnat fällas. Länsstyrelserna i Stockholms respektive Södermanlands län kommer inte att förlänga beslutet om skyddsjakt. Anledningen är att det inte har skett några nya fårangrepp under den här tiden och att betessäsongen lider mot sitt slut.

Det viktigaste för att undvika att vargangrepp på tamdjur är ordentliga stängsel, gärna rovdjursavvisande stängsel. Länsstyrelserna uppmanar därför alla djurägare i området att se över sina stängsel.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Beatrice Ask

Besöksadress

Stora Torget 13

Postadress

611 86 Nyköping

Organisationsnummer

202100-2262

Följ oss