Risk för skogsbrand i Södermanlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Södermanland 2021

LH, prisvinnarna och regionchef för företagarna.

Från vänster, landshövding Beatrice Ask, Kalle Gustafsson, Lotta Carlsson och regionchef Thomas Byström. Foto: Miranda Gatti.

Under torsdagen var Länsstyrelsen värd för en lunch i samband med Företagarnas regionala prisutdelning. Grattis säger vi till Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Södermanland Lotta Carlsson, Xcaret Ekonomikonsult Torshälla AB och Kalle Gustafsson, Impera Bygg Nyköping AB!

En perfekt kombination av solsken och milda vindar hälsade deltagarna välkomna till torsdagens lunch i residensets trädgård i Nyköping. Det gjorde även landshövding Beatrice Ask och Företagarna Stockholm-Mälardalens regionchef Thomas Byström. I sin inledning talade landshövdingen varmt om bland annat nyföretagandet i länet och betydelsen av det engagemang som de båda pristagarna visat prov på.

Varje år delar Företagarna ut priser i olika kategorier för att uppmärksamma företagare som på olika sätt uppvisar gott ledarskap, innovation och lönsamhet i sin verksamhet. Tidigare år har alla finalister samlats inför utdelningen, men i år fick utdelningen ske i ett mindre format.

På plats denna fina sommardag fanns också Tf Länsråd Eva Aalbu, Kerstin Aviander från Företagarnas Regionkontor, Andreas Frisk från lokalföreningen Etuna Torshälla och Ulrika Juul från lokalföreningen Nyköping/Oxelösund som alla gladdes åt att få fira årets pristagare.

Och vinnarna är…

Juryn kunde meddela att de haft ett tufft jobb i år, men tillslut enades de om att årets vinnare i Södermanland är Lotta Carlsson, Xcaret Ekonomikonsult Torshälla AB och Kalle Gustafsson, Impera Bygg Nyköping AB.

Kalle Gustafsson och Lotta Carlsson står med varsitt diplom och varsina blombuketter.

Lotta Carlsson och hennes Torshälla-baserade Ekonomikonsultföretag vann bland annat för "... genom ett stort personligt engagemang och ett starkt målinriktat driv, byggt ett företag med mycket god lönsamhet och stabil tillväxt." Juryn prisar även hennes kreativitet och stora samhällsengagemang.

Kalle Gustafsson och hans Nyköpingsbaserade Byggföretag vann bland annat för att "... på kort tid genom ett starkt driv och innovativt tänkande lyckats etablera sig i en traditionell bransch." Där kompetensen och nytänkandet också är en central del av motiveringen.

Förutom vinsten är de två med och tävlar om de prestigefyllda titlarna som Årets Företagare i Sverige och Årets Unga Företagare i Sverige som avgörs i höst.

Läs mer om Lotta Carlsson och hennes motivering i sin helhet. Länk till annan webbplats.

Läs mer om Kalle Gustafsson och hans motivering i sin helhet. Länk till annan webbplats.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Beatrice Ask

Besöksadress

Stora Torget 13

Postadress

611 86 Nyköping

Organisationsnummer

202100-2262

Följ oss