Risk för skogsbrand i Södermanlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

God efterlevnad av tillfälliga covid-19-lagen

Viljan att göra rätt är stor – det konstaterar Länsstyrelsen i Södermanlands län, som nu har lämnat den första återrapporten kopplad till tillsynen av den tillfälliga covid-19-lagen.

Länsstyrelserna har fått omfattande tillsynsuppgifter av verksamheter i den tillfälliga covid-19-lagen som trädde i kraft den 10 januari. Tillsynen sker i första hand genom information, råd och uppmaningar riktat till verksamhetsutövare.

Idag har länsstyrelserna lämnat den första återrapporten till regeringen. Varje länsstyrelse har gjort egna rapporter som sammanställts till en nationell lägesbild. Länsstyrelsen i Södermanland har fram till nu hunnit med cirka 500 besök och konstaterar att efterlevnaden så här långt är mycket god.

- Vi får många frågor från verksamhetsutövarna och man vill ha information och göra rätt, säger Tomas Gustafsson, samordnare för tillsynsuppdraget.

Tillsyn har gjorts i alla länets kommuner och det ser ganska lika ut i alla kommuner.

- Handeln har generellt varit snabba på att hörsamma den nya lagen. De fåtal brister som har uppmärksammats i våra kontroller gäller främst mindre butiker som inte uppfattat att de omfattas av lagen, eller inte vet hur de ska beräkna kundytan, säger Tomas Gustafsson.

Återrapport tillsynsuppdraget 210126 Pdf, 64.5 kB.

Mer information om tillsynsuppdraget och den tillfälliga covid-19-lagen.

Kontakt

Länsstyrelsen i Södermanlands län

611 86 Nyköping

Landshövding

Beatrice Ask

Besöksadress

Stora Torget 13

Postadress

611 86 Nyköping

Organisationsnummer

202100-2262

Följ oss