Risk för skogsbrand i Södermanlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Kronprinsessparet på besök
i Södermanland

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Södermanland under torsdagen. Här tillsammans med landshövding Beatrice Ask.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte under torsdagen Södermanland och mötte människor och verksamheter som på olika sätt har påverkats av covid-19-pandemin.

På initiativ av H.M. Konungen besöker medlemmar i Kungafamiljen under hösten alla Sveriges 21 län. Syftet med besöken är att visa deltagande med dem som på olika sätt drabbats av covid-19-pandemin, och uppmärksamma lokala insatser inom olika samhällssektorer.

Torsdagen den 22 oktober var det dags för besöket i Södermanlands län, vilket blev det tredje länsbesöket. Kronprinsessan Victoria och prins Daniel inledde besöket på Kullbergska sjukhuset i Katrineholm och ett möte med landshövding Beatrice Ask, som berättade om hur Södermanlands län har påverkats av covid-19-pandemin.

kullbergska sjukhuset

Kronprinsessparet fick också möta medarbetare på Kullbergska sjukhuset, och fick en inblick i arbetet under pandemin.

- Det är positivt att Kronprinsessparet besöker länet för att lyssna på erfarenheter av det arbete som gjorts under pandemin. Extra viktigt att få lyssna på ledning och personal på Kullbergska sjukhuset i Katrineholm, som var bland de första sjukhusen att ta emot covid-19-patienter i våras. Personal över hela länet har gjort fantastiska insatser och det är viktigt att få ta del av deras erfarenheter, säger Beatrice Ask.

Besök i Eskilstuna

Från Katrineholm gick resan vidare till Eskilstuna och besök på Rinman gymnasiesärskola och företaget Familjekök design AB.

Besöket avslutades hos Scenkonst Sörmland där verksamhetschef Jörgen Lindvall berättade om utmaningar och möjligheter inom scenkonsten under pandemin.

familjekök

Familjekök design AB arbetar med köks- och badrumsinredningar och företaget har fått ett uppsving under pandemin.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Beatrice Ask

Besöksadress

Stora Torget 13

Postadress

611 86 Nyköping

Organisationsnummer

202100-2262

Följ oss