• Eldningsförbud i Södermanlands län

    Samtliga kommuner i Södermanlands län har beslutat om eldningsförbud och omfattar således kommunerna Nyköping, Trosa, Oxelösund, Gnesta, Flen, Eskilstuna, Vingåker, Strängnäs och Katrineholm.

Aktuella varningsmeddelanden i Södermanlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Våga vara digital! Kompetenssatsning för kommuner om digitaliseringens möjligheter i samhällsbyggnadsprocessen

Logotyp för Våga vara digital.

På uppdrag av regeringen ska Lantmäteriet tillsammans med länsstyrelserna genomföra en kompetenssatsning om digitaliseringens möjligheter inom samhällsbyggnadsprocessen. Imorgon, torsdag, drar de interaktiva webbsändningarna igång för ledande personer inom kommunerna.

​Det finns ett stort behov av ökad kompetens i alla led inom offentlig sektor för att möta samhällets krav på digitalisering av samhällsbyggnadsprocessen.

Digitalisering kan ge stora vinster
Den årliga omsättningen för samhällsbyggnadsprocessen ligger på 25 procents av Sveriges BNP. Genom att ta tillvara på digitaliseringens möjligheter och samverka med andra aktörer kan en enklare, mer kostnadseffektiv och säkrare samhällsbyggnadsprocess skapas i Sverige.

Interaktiva webbsändningar för kommunerna
Under fyra tillfällen i oktober kommer interaktiva webbsändningar genomföras som kommunerna bjudits in till. Syftet med webbsändningarna är att ge ökad insikt och förståelse för hur digitalisering av samhällsbyggnadsprocessen kan påverka samhällsplaneringen och samhällsutvecklingen, och skapa en bild av hur det kan bidra till den egna verksamheten.

Den första webbsändningen genomförs imorgon, torsdag och de som bjudits in är förtroendevalda, ledande tjänstemän och chefer för förvaltningar som ingår i samhällsbyggnadsprocessen hos kommunen, samt länsstyrelsens ledningar.

Om kompetenssatsningen Våga vara digital (Lantmäteriets webbplats) Länk till annan webbplats.
Uppdraget att driva en kompetenssatsning, (Regeringens webbplats) Länk till annan webbplats.

För mer information:

Karin Ekstedt, regional projektledare, Länsstyrelsen i Södermanlands län, 010-223 42 52, karin.ekstedt@lansstyrelsen.se

Kontakt