Aktuella varningsmeddelanden i Södermanlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Claudia Gardberg Morner slutar som Södermanlands länsråd efter sommaren

Länsråd Claudia Gardberg Morner

Konstitutionsutskottet i riksdagen har idag beslutat att föreslå Claudia Gardberg Morner till Riksrevisionsdirektör. Hon tillträder sin nya tjänst den 1 september.

- Det har varit och är fantastiskt roligt och givande att arbeta på länsstyrelsen i Södermanland och jag är glad att jag ännu har flera månader kvar för att kunna avsluta mitt uppdrag här på ett bra sätt, säger Claudia Gardberg Morner.

- Riksrevisionen är en viktig myndighet där Claudias erfarenheter från flera myndigheter inklusive länsstyrelsen kommer att vara till nytta. Jag önskar henne allt gott framåt, men är glad att vi får några månader på oss att leta en ersättare till den centrala länsrådsposten,säger Beatrice Ask, landshövding i Södermanlands län.

Claudia Gardberg Morner har haft ett förordnande som länsråd sedan september 2016 och processen påbörjas nu för att hitta en efterträdare.

Se pressmeddelande från riksdagen: KU föreslår en riksrevisionsdirektör Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Beatrice Ask

Besöksadress

Stora Torget 13

Postadress

611 86 Nyköping

Organisationsnummer

202100-2262

Följ oss