Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Stötta Sverige - köp svensk mat

Corona-pandemin slår hårt mot den svenska livsmedelsproduktionen. Du som konsument är viktig i insatsen att stötta våra livsmedelsproducenter och företag.

Jordbruks- och livsmedelssektorns produktion påverkas av den rådande situationen, liksom många andra branscher i Sverige. Utan insatsvaror och avsättning för produkterna riskerar vår inhemska livsmedelsproduktion att stanna upp.

Länsstyrelsen gör vissa insatser för att stötta företagare, men den största insatsen kan du som konsument göra. Du är den sista länken i en lång livsmedelskedja. Genom att äta mat som är producerad i Sverige kan du hålla kedjan snurrande, även när det är svåra tider.

Värdet av att köpa svenskt livsmedel

Genom att handla svenskt och lokalt får vi inte bara tillgång till god och hälsosam mat, vi bidrar även till att hålla våra vackra landskap öppna och levande.

- På köpet får du mat som är producerat i ett av världens klimatsmartaste jordbruk, som säkrar en hög djurvälfärd och inte minst så stöttar du vår svenska livsmedelsproduktion i en svår tid, säger Johan Varenius, landsbygdsdirektör på Länsstyrelsen i Södermanlands län.

I filmen ovan berättar Johan mer om varför du ska handla svenskt och stötta våra lokala företagare.

Kontakt

Landshövding

Beatrice Ask

Besöksadress

Stora Torget 13

Postadress

611 86 Nyköping

Organisationsnummer

202100-2262

Följ oss