Risk för skogsbrand i Södermanlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

De är nominerade till årets Sörmlandsmedalj

Sörmlandsmedaljen

Sörmlandsmedaljen. Foto: Marie Strömqvist, Länsstyrelsen.

Landshövdingen och Länsstyrelsen i Södermanlands län nominerar Lutte Berg och Bengt ”Spider” Jansson till Sörmlandsmedaljen 2019. På olika sätt har de utfört insatser som varit och är betydelsefulla för Södermanlands läns utveckling och framgång.

Lutte Berg (Luciao Scalerio) har med stort engagemang, entusiasm och hjärta genomfört ett mycket handgripligt integrationsprojekt i form av Flen Världsorkester. Under den pågående flyktingkrisen samlade han inom Flens kommun ihop ett 30-tal musiker med helt olika nationell och musikalisk bakgrund. Tillsammans bildade de Flen Världsorkester med start i oktober 2015. Projektet är mycket framgångsrikt och har blivit känt långt utanför Sörmlands och Sveriges gränser.

Lutte Berg

Lutte Berg. Foto: Privat

Flen Världsorkester

Flen Världsorkester. Foto:Lutte Berg privat

Bengt "Spider" Jansson är projektledare för Stolt mat i Sörmland och har genom sitt engagemang medverkat till att Sörmland är det matlän det är i dag. Han har en unik förmåga att få sörmlänningarna att samverka och det har visat sig mycket framgångsrikt, exempelvis genom Matklustrets Aptitrundan som går mot nya rekord. Magasinet ”Stolt Mat i Sörmland” har getts ut årligen sen 2014 och det förs långt framskridna planer om att bilda både ett sörmländskt mejeri och slakteri. Bengt är verkligen spindeln i nätet.

Bengt Spider Jansson

Bengt Spider Jansson. Foto: Thomas Anderberg.

Om Sörmlandsmedaljen

Sörmlandsmedaljen delades ut första gången 2009 och firar i år 10-årsjubileum. Syftet med Sörmlandsmedaljen är att hedra personer och föreningar med anknytning till Södermanlands län som utfört betydelsefulla insatser.

Vinnaren av Sörmlandsmedaljen presenteras under Sörmlandsdagen den 18 oktober på Hedenlunda slott.

Mer information om Sörmlandsdagen Öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Landshövding

Beatrice Ask

Besöksadress

Stora Torget 13

Postadress

611 86 Nyköping

Organisationsnummer

202100-2262

Följ oss