Publiceringsdatum: 27 maj 2019

Senast uppdaterad: måndag 27 maj, 13.18

Nytt webbaserat verktyg ska underlätta för fritidsfiskare och myndigheter

Fiske

På onsdag den 29 maj lanseras Fiskekartan.se. Det är ett helt nytt webbaserat verktyg som ska göra det lättare att hitta information om alla Sveriges fiskevårdsområden. Länsstyrelserna har tagit fram verktyget.

Att alla gränser till fiskevårdsområden nu finns tillgängliga i ett och samma digitala verktyg gör det lätt för fritidsfiskare att se var fiske är tillåtet.

– Målsättningen med Fiskekartan.se är att det ska vara enklare än någonsin att hitta information om var du kan fiska. Länsstyrelserna har ett uppdrag att hålla register över fiskevårdsområden och när vi skulle ta fram ett gemensamt register ville vi också utveckla det till något användbart för allmänheten, säger Adam Johansson, projektledare för Fiskekartan.se.

På Fiskekartan.se kommer besökaren också att hitta annan information om området, exempelvis om fiskarter i områdena samt länkar till fiskekortsförsäljare och fiskeföreningars webbplatser.

Fritidsfiske är en mycket vanlig hobby i Sverige. Enligt statistik från Havs- och vattenmyndigheten fiskar ungefär 1,5 miljoner svenskar minst en gång varje år. Med det nya verktyget blir det lättare att hitta information om fiskevatten och förutsättningar.

Fiskekartan.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakt

Adam Johansson

Projektledare Fiskekartan.se
Länsstyrelsen i Jönköpings län

Länsstyrelsen i Södermanlands län

611 86 Nyköping