Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Biologiska mångfaldens dag på naturum Stendörren

Naturum Stendörren

Foto: Jörgen Israelsson

På söndag den 19 maj uppmärksammar naturum Stendörren den biologiska mångfaldens dag med en rad olika aktiviteter för hela familjen. Aktiviteterna pågår mellan kl 11.00 och 15.00.

Följ med när Martin Emtenäs inviger de nya skulpturerna av hotade arter och intervjuar våra artexperter. Att utforska livet i Östersjön, bygga fågelholkar, gissa bajset, testa kunskaper om allemansrätten och träffa hästen Konrad är bara några exempel på de aktiviteter som erbjuds.

- Familjedagen är en återkommande tradition på naturum där föreningar har aktiviteter för hela familjen. För ett par år sedan började vi uppmärksamma den biologiska mångfaldens dag och i år gör vi en sammanslagning av båda dagarna, säger Petra Lundin, föreståndare för naturum Stendörren.

År 2002 utsågs datumet den 22 maj till den internationella dagen för biologisk mångfald för att öka medvetenheten om artrikedomens betydelse. Men 2019 uppmärksammas detta alltså några dagar tidigare ute på Stendörren. Dagen är ett samarrangemang mellan Länsstyrelsen i Södermanlands län, Naturskyddsföreningen i Nyköping & Oxelösund, Martin Emtenäs, Studiefrämjandet, Lindring, Sörmlandsentomologerna, Civilförsvarsförbundet, Realgymnasiet, Nyköpings Kommun, Nordsvenska Hästen, Nynäs Slott med flera.

- Vi hoppas på en rolig dag med god uppslutning, säger Janni Servin, reservatsförvaltare på Länsstyrelsen och samordnare för evenemanget.

Välkomna till Stendörren den 19 maj!

Program Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt