Aktuella varningsmeddelanden i Södermanlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Sörmlandsmedaljen 2018 går till Sörmlandsleden

Liselott Hagberg och Rolf Zetterström

Liselott Hagberg och Rolf Zetterström

Årets Sörmlandsmedalj går till Föreningen Sörmlandsleden och alla ledansvariga. Medaljen delas ut i syfte att hedra personer med anknytning till Södermanlands län som utfört betydelsefulla insatser för länet.

Föreningen Sörmlandsleden arbetar ideellt med att sköta och utveckla en cirka 100 mil natur- och kulturvandringsled genom hela länet. I föreningen arbetar ungefär 200 ledansvariga aktivt med att hålla leden öppen och i bra skick. Målsättningen är att ge alla människor möjlighet till lättillgängliga och unika naturupplevelser.

Med stort engagemang och positivt framåttänkande bidrar föreningen och alla ledansvariga till att länet uppnår de nationella friluftsmålen och delar av de folkhälsopolitiska målen. Den arbetar även med att utveckla länets friluftsområden genom god samverkan med markägare och besöksnäring. Leden lockar många besökare från när och fjärran som vill uppleva vår natur- och kulturhistoria. Föreningen har också genom årtionden visat att den klarar både med- och motgångar. Och alltid hittar medlemmarna tillbaka till sina rötter – Sörmlandsleden.

– Det är glädjande att insynsrådet i år har valt en länstäckande organisation. Föreningen Sörmlandsleden spelar en viktig roll för att utveckla vårt län och för att bidra till att länet når de nationella friluftsmålen, samt vissa folkhälsopolitiska mål, säger Liselott Hagberg, landshövding i Södermanlands län.

För mer information:
Karin Eriksson, 072-232 27 10, karin.eriksson@lansstyrelsen.se

Om Sörmlandsmedaljen

Sörmlandsmedaljen instiftades år 2009, av dåvarande Landshövding Bo Könberg, i syfte att hedra personer med anknytning till Södermanlands län som utfört betydelsefulla insatser för länet. Länsstyrelsens insynsråd utser vinnaren av Sörmlandsmedaljen 2018.

Vinnare övriga kategorier som delas ut på Sörmlandsdagen:

”Årets lantbruksföretagare i Södermanland”, Örjan och Maria Lindahl. Utdelande organisation: LRF.

”Årets sörmlänning”, Åsa Ingårda, Väg 223. Utdelande organisation: Sörmlandsakademien.

”SKAPAS pris för Unga innovatörer”, Anja Hellström, Mojave Grönt. Utdelande organisation: SKAPA.

”SKAPAS länspris”, företaget Petfort och sökande Ylva Folin, Louise Folin och Jennifer Folin. Utdelande organisation: SKAPA.

Gullängsberget, Sörmlandsleden

Gullängsberget, Sörmlandsleden

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Beatrice Ask

Besöksadress

Stora Torget 13

Postadress

611 86 Nyköping

Organisationsnummer

202100-2262

Följ oss