Aktuella varningsmeddelanden i Södermanlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Nominering till Sörmlandsmedaljen: Sörmländsk profil bakom Nyköpings Restabud och Minimeringsmästarna

Karin Sundby

Sörmlandsmedaljen delas ut i syfte att hedra personer med anknytning till Södermanland som utfört betydelsefulla insatser för länet. Den andra av tre nomineringar till 2018 års medalj är Karin Sundby.

Karin Sundby, medgrundare av Ideando AB i Nyköping, drivs av att skapa ett hållbart samhälle. Hon är profilen bakom bland annat Nyköpings Restabud och Minimeringsmästarna. På ett roligt och informativt sätt inspirerar hon länets invånare att minska sitt matsvinn och leva mer hållbart. Hon har en vision om utbildning för alla kring matsvinn och hållbarhet för planetens bästa där Nyköping och Sörmland kan visa vägen.

- Jag känner mig otroligt glad och hedrad över att ha blivit nominerad till årets Sörmlandsmedalj. Nomineringen känns som ett kvitto på att miljö- och klimatfrågor får allt större utrymme och att vi är många som inser vikten av att arbeta med den nödvändiga samhällsomställningen, säger Karin Sundby.

Tillkännagivandet av den utvalda vinnaren, samt utdelningen av medaljen sker i samband med Sörmlandsdagen den 5 oktober i Munktellmuséet, Eskilstuna.

För mer information:
Om Sörmlandsmedaljen Fredrik Örnfjäder, 010-223 42 06, fredrik.ornfjader@lansstyrelsen.se,
Om Sörmlandsdagen Marcus Forss, 010-223 43 42, marcus.forss@lansstyrelsen.se, Pressanmälan till Sörmlandsdagen Karin Eriksson, karin.eriksson@lansstyrelsen.se

Om Sörmlandsmedaljen

Sörmlandsmedaljen instiftades år 2009, av dåvarande Landshövding Bo Könberg, i syfte att hedra personer med anknytning till Södermanlands län som utfört betydelsefulla insatser för länet.

Länsstyrelsens insynsråd, som också slutgiltigt utser vinnaren av Sörmlandsmedaljen 2018, har i år förordat tre kandidater bland de föreslagna nomineringarna.

Kontakt