Risk för skogsbrand i Södermanlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Nominering till Sörmlandsmedaljen: Global sörmländsk entreprenör från Eskilstuna

Emre Gurler

Sörmlandsmedaljen delas ut i syfte att hedra personer med anknytning till Södermanlands län som utfört betydelsefulla insatser för länet. En av tre nomineringar till 2018 års medalj är Emre Gürler.

Eskilstunasonen Emre Gürler har de senaste åren varvat globala uppdrag med mer sörmländska uppdrag. Han har exempelvis initierat akademikerprogrammet New Bright Future för nyanlända akademiker i Strängnäs. Idag arbetar han som organisationskonsult med ett fokus på sociala innovationer, för att bekämpa social utsatthet både lokalt i Eskilstuna, Sörmland och globalt.

Emre är senior rådgivare för den globala tankesmedjan Another Development Foundation. Han har också styrelseuppdrag i Somalias första affärsinkubator iRise Innovation Hub i Mogadishu samt i damallsvenska Eskilstuna United. I fotbollsklubben är Emre ansvarig för den sociala samhällsansvarsplattformen Hjärta United med uppdrag för seniorer på serviceboenden men även för tjejer i socio-ekonomiskt utsatta områden.

Emre har tagit med sig sina värdefulla globala, entreprenöriella och sociala erfarenheter till Södermanland. Här hemma brinner han för att minska den sociala utsattheten och öka empatiförmågan genom sina olika uppdrag.

- Detta känns lite overkligt, men samtidigt otroligt hedrande! Detta är ett bevis på att min livspassion att tackla samhällsproblem ger eko såväl lokalt i Eskilstuna och regionalt i Sörmland som på den internationella arenan. Och förhoppningsvis så kan jag inspirera andra att göra samma sak, säger Emre Gürler.

Tillkännagivandet av den utvalda vinnaren, samt utdelningen av medaljen sker i samband med Sörmlandsdagen den 5 oktober i Munktellmuséet, Eskilstuna.

För mer information:
Om Sörmlandsmedaljen Fredrik Örnfjäder, 010-223 42 06, fredrik.ornfjader@lansstyrelsen.se,
Om Sörmlandsdagen Marcus Forss, 010-223 43 42, marcus.forss@lansstyrelsen.se, Pressanmälan till Sörmlandsdagen Karin Eriksson, karin.eriksson@lansstyrelsen.se

Om Sörmlandsmedaljen

Sörmlandsmedaljen instiftades år 2009, av dåvarande Landshövding Bo Könberg, i syfte att hedra personer med anknytning till Södermanlands län som utfört betydelsefulla insatser för länet.

Länsstyrelsens insynsråd, som också slutgiltigt utser vinnaren av Sörmlandsmedaljen 2018, har i år förordat tre kandidater bland de föreslagna nomineringarna.

Kontakt