Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Innebandyförening från
Nyköping-Oxelösund tilldelas kungligt stipendium

Liselott Hagberg överräcker kungens stipendium till Onyx Innebandyförening

Liselott Hagberg överräcker kungens stipendium till Onyx Innebandyförening.

H. M. Konungen har genom Stiftelsen Konungens Jubileumsfond för Ungdom i Sverige beslutat om anslag till Onyx Innebandyförening med 20 000 kr. Onyx Innebandyförening får stipendiet för sitt integrationsarbete och sitt engagemang i innebandy som ungdomsidrott. Priset delades ut av Landshövdingen den 11 juni 2018 på Residenset Länsstyrelsen i Södermanlands län.

- Det är glädjande att Onyx Innebandy får Kungens stipendium. De arbetar hårt för att vara en bra förebild i regionen och ett bra alternativ inom föreningslivet, säger Liselott Hagberg, Landshövding för Södermanlands län.

Onyx Innebandy har ett aktivt värdegrundsarbete och vill vara en förening för alla, en förening där alla oavsett bakgrund ska känna sig välkomna och få möjlighet att uppleva sporten innebandy. Alla ska ha samma möjligheter oavsett etnisk bakgrund, ålder, kön, religion, fysiska- och psykiska förutsättningar.

Under 2017 har Onyx genomfört ett projekt, ”En tröja för alla”, där man har genomfört avgiftsfria utomhusturnéer för barn i de invandrartäta bostadsområdena i Nyköping och Oxelösund. Det var stor uppslutning, utrustning fanns att låna, det bjöds på förfriskningar och alla som deltog fick var sin tröja.

För mer information: Karin Eriksson, Länsstyrelsen i Södermanlands län, telefon: 010-223 42 05

Onyx Innebandyförening bildades 2004 genom en sammanslagning av flera innebandyföreningar i Nyköping och Oxelösund. Idag är Onyx en av landets största innebandyföreningar med ett 20-tal lag för alla åldrar, från flickor och pojkar i ”knatteåldern” till seniorer, både kvinnor och män. Onyx Innebandy Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Konungens Jubileumsfond för Ungdom i Sverige tillkom på initiativ av Svenska Lions och Svenska Scoutförbundet i samband med H.M. Konungens 50-årsdag. 2018 utdelas stipendier på sammanlagt 280 000 kr till 12 föreningar.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Beatrice Ask

Besöksadress

Stora Torget 13

Postadress

611 86 Nyköping

Organisationsnummer

202100-2262

Följ oss