Koka marmelad på höstens frukter för landsbygdsföretagare
Välkommen till en kurs där du lär dig grunderna att koka marmelad, kompott, mos, inkokt frukt, syltat frukt, gelé med höstens frukter. Vi kommer bland annat att använda äpplen och päron. Vi använder bara frukten och sockret, inga tillsatser.
Vi får praktiskt arbeta med att koka marmelad under Monika Naess ledning i hennes produktionskök på Flinkesta. I små kok över öppen låga i koppargryta kommer smaken från frukten till sin rätt. Vi följer kokningen och lär oss bedöma när konsistensen är den önskade. Vi får också lära oss en del om konservering och hållbarhet. Recept och marmeladen som vi kokat får vi med oss hem.
Målgrupp
Aktiviteten riktar sig till dig som som har ett landsbygdsföretag inom besöksnäringen eller livsmedelsverksamhet och är verksam i Uppsala, Västmanlands, Stockholms, Södermanlands eller Örebro län.
Föreläsare
Kursledare är Monika Naess som driver företaget Finesserna i Flinkesta i Sörmland. Monika, som kokat marmelad i 25 år och gör det på heltid sedan 2004, räknas till en av landets främsta sylt- och marmeladkokare. För Monika betyder smaken, hantverket och ekologi allt.
Praktisk information
Datum och tid
Torsdag 5 oktober klockan 9.30-16.00.
Plats
Flinkesta Ekenäs, Flen.
Fika/mat
Fika och lunch ingår i kursen.
Kostnad
700 kronor exklusive moms, faktureras i efterhand.
- Var:
- Flinkesta Ekenäs, Flen
- Kostnad:
- 700 kr exkl moms, faktureras i efterhand. Fika och lunch ingår.
- Sista anmälningsdag:
- 13 sep 2023
Kontakt
-
Kerstin Bjäresten Osmark
Projektledare
E-post till Kerstin Bjäresten Osmark
Telefon 010-2249411