Aktuella varningsmeddelanden i Södermanlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

27 sep 2023 klocka 09.30 - 16.00

Koka marmelad på höstens frukter för landsbygdsföretagare

Marmeladburkar.

Foto: Finesserna

Välkommen till en kurs där du lär dig grunderna att koka marmelad, kompott, mos, inkokt frukt, syltat frukt, gelé med höstens frukter. Vi kommer bland annat att använda äpplen och päron. Vi använder bara frukten och sockret, inga tillsatser.

Vi får praktiskt arbeta med att koka marmelad under Monika Naess ledning i hennes produktionskök på Flinkesta. I små kok över öppen låga i koppargryta kommer smaken från frukten till sin rätt. Vi följer kokningen och lär oss bedöma när konsistensen är den önskade. Vi får också lära oss en del om konservering och hållbarhet. Recept och marmeladen som vi kokat får vi med oss hem.

Målgrupp

Aktiviteten riktar sig till dig som som har ett landsbygdsföretag inom besöksnäringen eller livsmedelsverksamhet och är verksam i Uppsala, Västmanlands, Stockholms, Södermanlands eller Örebro län.

Föreläsare

Kursledare är Monika Naess som driver företaget Finesserna i Flinkesta i Sörmland. Monika, som kokat marmelad i 25 år och gör det på heltid sedan 2004, räknas till en av landets främsta sylt- och marmeladkokare. För Monika betyder smaken, hantverket och ekologi allt.

Praktisk information

Datum och tid

Onsdag 27 september klockan 9.30-16.00.

Plats

Flinkesta Ekenäs, Flen.

Fika/mat

Fika och lunch ingår i kursen.

Kostnad

700 kronor exklusive moms, faktureras i efterhand.

Anmälan till Länsstyrelsen i Västmanlands län

 

Logga Länssyrelserna, Smakrik och blomstrande besöksnäring, Logga EU:s jordbruksfond.
Var:
Flinkesta Ekenäs, Flen
Kostnad:
700 kr exkl moms, faktureras i efterhand. Fika och lunch ingår.
Sista anmälningsdag:
13 sep 2023

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Beatrice Ask

Besöksadress

Stora Torget 13

Postadress

611 86 Nyköping

Organisationsnummer

202100-2262

Följ oss