29- 30 mar 2023 klocka 06.00 - 18.00

Studieresa för unga lantbrukare

Photo by Joppe Spaa on Unsplash

Foto: Joppe Spaa on Unsplash

Välkommen på en ungdomsresa tillsammans med Lantmännen och LRF Ungdomen i Sörmland! Vi kommer besöka Lantmännen Maskins Fendtcenter i Vara, Framtidsgården Bjertorp och Nötcenter Viken.

Boka in 29-30 mars då vi kommer åka på en tvådagars studieresa in i framtiden! Under dagarna besöks Lantmännen Maskins Fendtcenter i Vara, Framtidsgården Bjertorp och Nötcenter Viken. Läs mer om dessa nedan!

Övernattning sker på hotell i Kvänum. Det blir en trevlig kväll med middag och tid för umgänge.

Anmälan görs via lantmännens hemsida  Länk till annan webbplats.till Magdalena Karlsson magdalena_karlsson@hotmail.com 070 -576 33 23

Program

Onsdag 29 mars:

 • Ca Kl 06.00 Avresa Eskilstuna därefter Malmköping och Flen
 • 07.45 Avresa Lantmännen Maskin Katrineholm. Bussen kommer stanna för fikapaus.
 • 11.30 Ankomst Fendtcenter i Vara. Lantmännen Maskin bjuder på lunch. Information, demo, rundvandring och provkörning mm och avslutning med fika innan avfärd.
 • Ca 15.00 Incheckning på Hotell Lumber &Karle i Kvänum
 • 16.30 samling och lite allmän information från Lantmännen och LRF ungdomen.
 • 18.30 Middag 1 rätters middag (svenskt kött) loka/lättöl, kaffe och mjuk kaka ingår.
 • 20.00-21.30 Bowling

Torsdag 30 mars:

 • 06.30-08.15 Frukostbuffé och utcheckning
 • 08.15 Avresa till Bjertorp
 • 08.30 – 11.00 Studiebesök på Bjertorp.
 • 11.00 Avresa till Nötcenter Viken
 • 11.30 -14.30 Ankomst Nötcenter Viken och vi inleder med lunch. Lantmännen Lantbruk bjuder på lunch. Rundvandring och gårdspresentation.

Avslut med fika innan vi åker hemåt.

På FendtCenter i Vara är Lantmännens ambition att visa upp Fendt Full-line. Det finns givetvis andra maskiner mer än Fendt på plats. Här kan du titta närmare och provköra Fendts produkter som traktorer, skördetröskor, självgående exakthackar, balpressar, vallredskap och växtskyddssprutor för att få en känsla vad som passar bäst för din verksamhet.

På Bjertorp drivs växtodling på 890 hektar, med utsädesproduktion och olika växtodlingsförsök. På gården strävar vi efter att optimera odlingssystem och markens egenskaper. Vi arbetar för att minska klimatpåverkan med hjälp av den senaste teknologin för fältkörning och genom att öka kolinlagring och utveckla mullhalten i marken, till exempel genom att odla mellangrödor.

Framtidsgården Viken utanför Falköping är Lantmännens egen mjölkgård med 440 mjölkkor och 450 kvigor och kalvar samt 365 hektar som brukas för växtodling, främst vall. På gården testas framtidens jordbruk i praktiken och driver utvecklingen av en hållbar och produktiv mjölkproduktion.

Arrangörer

loggor

Praktisk information

Vi övernattar på hotell i Kvänum. Kostnad 795 kr per person ink moms för del i dubbelrum. Detta betalas på plats med kort eller kontant. OBS! Om faktura önskas måste detta meddelas vid anmälan samt lämna fakturauppgifter ink org nummer.

Påstigningsplatser och exakta tider meddelas senare när vi ser vilka som anmält sig. Bussen utgår från Eskilstuna via Malmköping, Flen och Katrineholm sedan vidare mot Vara.

Var:
Lantmännen Maskins Fendtcenter i Vara, Framtidsgården Bjertorp och Nötcenter Viken
Kostnad:
Studiebesöken sponsras av Södermanlands Länsstyrelse inom Landsbygdsprogrammet, LRF Ungdom och Lantmännen Sörmland och är därför kostnadsfri. Förtäring och boende tillkommer till självkostnadspris.
Sista anmälningsdag:
22 mar 2023

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Beatrice Ask

Besöksadress

Stora Torget 13

Postadress

611 86 Nyköping

Organisationsnummer

202100-2262

Följ oss