Aktuella varningsmeddelanden i Södermanlands länJust nu är det flera vädervarningar i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

10 mar 2023 klocka 09.00 - 09.50

Digital friluftsfrukost. Kommuner berättar: Att samsas i naturen

Kastrull i skogen

Välkommen på digital friluftsfrukost. Temat är att samsas i naturen. Några kommuner berättar om åtgärder för att minska slitage och undvika konflikter.

Börja arbetsdagen på bästa sätt och få tips och inspiration till hur du kan arbeta med friluftsliv i din kommun! Vi fortsätter under våren med våra frukostwebbinarier där olika kommuner delar med sig av sina erfarenheter. Detta är det första av tre, datum för övriga hittar du längre ned.

Denna gång får du ta del av exempel från Sollentuna och Uppsala kommun som arbetat med olika typer av åtgärder för att minska slitage och konflikter i naturen. Uppsala berättar om sin "hänsynsskyltning" och Sollentuna om hur de, i ett LONA-projekt, arbetat med zonering och kanalisering i välbesökta naturreservat.

Målgrupp

Webbinariet riktar sig främst till dig som är tjänsteperson på kommun i östra Mellansverige och arbetar med friluftsliv eller närliggande frågor men kan också vara intressant för dig på region, myndighet eller liknande.

Anmälan

Använd länken uppe till höger. Anmälan sker via Länsstyrelsen i Uppsala län.

Missa inte övriga friluftsfrukostar under våren!

  • Torsdag 30 mars klockan 9.00 – 9.50. Naturlek och äventyr för barn och unga
  • Fredag 21 april klockan 9.00 – 9.50. Tillgängliggöra natur för alla

Webbinarierna är ett samarbete mellan Länsstyrelserna i Uppsala, Stockholms, Södermanlands, Västmanlands, Gotlands och Östergötlands län. Sprid gärna vidare till andra du tror är intresserade.

Vi ses!

Uppsala, Stockholms, Södermanlands, Västmanlands, Gotlands och Östergötlands län
Var:
Digitalt webbinarium, länk skickas till din e-post när du anmält dig.
Kostnad:
Kostnadsfritt.
Sista anmälningsdag:
08 mar 2023

Kontakt

Maria Rolf

Friluftslivssamordnare

Dela sidan:

Landshövding

Beatrice Ask

Besöksadress

Stora Torget 13

Postadress

611 86 Nyköping

Organisationsnummer

202100-2262

Följ oss