Aktuella varningsmeddelanden i Södermanlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

30 mar 2023 klocka 09.00 - 09.50

Digital friluftsfrukost. Naturlek och äventyr för barn och unga. 

Collage, två barn i natur och en sagobok på ett ställ vid ett träd.

Foto: Henrik DeJoussineau och Johnérs bildbyrå

Kommuner berättar: Naturlek och äventyr för barn och unga. Börja arbetsdagen på bästa sätt och få tips och inspiration till hur du kan arbeta med friluftsliv i din kommun!

Vi fortsätter under våren med våra frukostwebbinarier där olika kommuner delar med sig av sina erfarenheter. Denna gång ger Upplands-Väsby kommun och Västerås stad exempel på hur de har arbetat för att främja och möjliggöra naturlek och äventyr för barn och unga.

Under webbinariet får du höra Upplands-Väsby berätta om sitt arbete med att ta fram en sagostig. Stigen är ett pedagogiskt äventyr för både yngre och äldre barn där kommunen har utgått från platsens värden och haft ett normkritiskt tankesätt. Västerås i sin tur berättar om insatser på skolgårdar för att främja barns relation till naturen. Du får höra hur barnens allra närmsta livsmiljö kan bli en plats som kan väcka nyfikenhet och omsorg om det levande.

Målgrupp

Webbinariet riktar sig främst till dig som är tjänsteperson på kommun i östra Mellansverige och arbetar med friluftsliv, park och natur samt utveckling av skolgårdar eller närliggande frågor men kan också vara intressant för dig på region, myndighet eller liknande.

Anmälan

Använd länken uppe till höger. Anmälan sker via Länsstyrelsen i Västmanlands län.

Missa inte nästa friluftsfrukost under våren!

  • Fredag 21 april kl. 9.00 – 9.50. Tillgängliggöra natur för alla

Webbinarierna är ett samarbete mellan Länsstyrelserna i Uppsala, Stockholms, Södermanlands, Västmanlands, Gotlands och Östergötlands län. Sprid gärna vidare till andra du tror är intresserade.

Var:
Digitalt webbinarium, länk skickas till din e-post när du anmält dig.
Kostnad:
Ingen kostnad
Sista anmälningsdag:
28 mar 2023

Kontakt

Maria Rolf

Friluftslivssamordnare

Dela sidan:

Landshövding

Beatrice Ask

Besöksadress

Stora Torget 13

Postadress

611 86 Nyköping

Organisationsnummer

202100-2262

Följ oss