Risk för skogsbrand i Södermanlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

29 jan 2023 klocka 10.00 - 15.00

Beskärning av fruktträd på svagväxande grundstam

Doriana Dream - Unsplash

Doriana Dream - Unsplash

Föreningen Sörmlandsäpplen och Länsstyrelsen bjuder in till kurs i beskärning av produktionsträd i kommersiell intensivodling. Lärare är Fredrik Björklund, rådgivare inom fruktodling från Finland. 

Under denna kurs kommer Fredrik att ge en vägledning om hur man beskär produktionsträd - träd på svagväxande grundstam såsom M9 och B9 i intensivodling där träden är planterade i spaljé. Kursen äger rum på Valinge gård utanför Jönåker. Deltagarantalet är begränsat och målgruppen för kursen är i första hand yrkesodlare som har planterat träd på svagväxande grundstam i intensivodling. I mån av plats kan även andra delta men det är viktigt att du har grundläggande kunskaper i beskärning av fruktträd sedan tidigare.

Vi arrangerar ytterligare en digital kurs med Fredrik Björklund på samma tema måndag den 23 januari. Denna kurs är digital. Vi önskar att du som vill medverka på kursen på Valinge gård medverkar vid detta tillfälle för att få de förkunskaper som krävs.

Målgrupp: Yrkesodlare som har planterat träd på svagväxande grundstam i intensivodling. Odlingen är ekologiskt certifierad eller drivs enligt ekologiska principer.

OBS! Begränsat antal platser, om du inte får en plats finns möjlighet att sätta upp sig på reservlista, kontakta pia.holmberg@lansstyrelsen.se.

Kursen är fulltecknad.

Vid intresse för att stå med på reservlistan anmäler du dig via formuläret nedan. Sista anmälningsdag är den 25 januari.

Logga sörmlandsäpplen

Aktiviteten ingår i Landsbygdsprogram för Sverige 2014–2020, som finansieras av EU och Svenska staten.

Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling
Var:
Kursen äger rum på Valinge gård utanför Jönåker
Kostnad:
Kursen är avgiftsfri men kostnad för lunch och fika om 120 kr/person tillkommer och betalas på plats. Glöm inte att ange eventuella matallergier genom att kontakta pia.holmberg@lansstyrelsen.se
Sista anmälningsdag:
25 jan 2023

Kontakt

Länsstyrelsen i Södermanlands län

611 86 Nyköping

Dela sidan:

Landshövding

Beatrice Ask

Besöksadress

Stora Torget 13

Postadress

611 86 Nyköping

Organisationsnummer

202100-2262

Följ oss