Aktuella varningsmeddelanden i Södermanlands länJust nu är det flera vädervarningar i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

09- 21 mar 2023 klocka 09.30 - 17.00

Gör en affärsplan för ditt besöksföretag på landsbygden

En kvinna står med ett fiskespö vid havet.

Foto: Pixabay

Affärsplanen kan liknas vid en byggritning, en karta över hur du som företagare på bästa sätt kan nå framgång med ditt företag. Att inte ha någon form av plan är samma sak som att bygga ett hus utan ritning; du blir säkert klar, men det kan ta längre tid och bygget blir med största sannolikhet ostadigt.

Under två dagar (9 och 21 mars) med två veckors mellanrum kommer vi att skapa och arbeta med affärsplanen för våra landsbygdsföretag. Det handlar inte bara om att skriva och få sin plan på papper, utan om att ge sig själv en möjlighet att verkligen tänka igenom allt och se vad som kan förbättras. Att konkretisera sin affärsplan är ett viktigt steg som gör att du som företagare sparar tid och pengar i längden.

Målgrupp

Aktiviteten riktar sig till dig som har ett landsbygdsföretag inom besöksnäringen eller livsmedelsverksamhet och är verksam i Västmanlands, Stockholms, Södermanlands eller Örebro län.

Föreläsare

Föreläsare är Elisabeth Andersson Brinkman, Vilja Lysa. Elisabeth är egen företagare sedan 1987 och har lång erfarenhet av utbildnings- och förändringsarbete i företag och organisationer. Genom sina dubbla kompetenser som sjukgymnast och organisationskonsult kopplar hon samman personligt växande och hälsosamma förutsättningar i privat- och arbetsliv med företagens mål och visioner och skapar förutsättningar för långtidsfriska, kreativa och lönsamma företag.

Arbetssätt

Under två dagar med två veckors mellanrum kommer vi att blanda korta teoripass med diskussioner och eget arbete. Du som deltagare kommer att fylla i affärsplanens olika delar i portioner under dagarna. Inför första kursdagen ska du förbereda dig genom att svara på ett antal frågor. Mellan kursdagarna får du hemuppgifter att göra.

Innehåll

Affärsplanen innehåller

 • Vision
 • Affärsidé
 • Mål – kortsiktiga och långsiktiga
 • Värdegrund, kompetens/ roller
 • Erbjudandet och kunder
 • Omvärld, konkurrenter, samverkansparter
 • Marknad/ sälj/ prissättning
 • Ekonomi – nuläge och budget

Syfte

 • Det hjälper dig som företagare att tänka långsiktigt och att utveckla ett strategiskt förhållningssätt för att nå tillväxt och hållbarhet.
 • Bedöma om det verkligen går att tjäna pengar på idén.
 • Öka motivationen och fokusera på rätt saker.
 • Få syn på din och ditt företags starka och mindre starka sidor och veta vad som behöver arbetas extra med.
 • Affärsplanen är till hjälp när du ska sälja din idé till banker, myndigheter, investerare, kunder och leverantörer.

Praktisk information

Datum och tid

Torsdag 9 och tisdag 21 mars klockan 09.30-17.00, 2023. Denna kurs omfattar två kursdagar. Som kursdeltagare behöver du delta vid båda dagarna.

Plats

Grinda gårdsglass, Malmköping.

Förberedelse

Du kommer få ett mail från Elisabeth Andersson Brinkman med förberedande uppgifter och dokumentation som vi ska arbeta med under kursen. Du kommer behöva en bärbar dator under kursdagarna för att fylla i din affärsplan.

Fika/mat

Lunch och fika ingår i kursavgiften.

Kostnad

850 kr exkl moms (inkl fika, lunch och kursmaterial), faktureras i efterhand.

Anmälan

Anmälan till Länsstyrelsen i Västmanland

Frågor?

Kontakta Kerstin Bjäresten Osmark.

Logga Länssyrelserna, Smakrik och blomstrande besöksnäring, Logga EU:s jordbruksfond.
Var:
Grinda gårdsglass, Malmköping
Kostnad:
850 kr exkl moms
Sista anmälningsdag:
15 feb 2023

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Beatrice Ask

Besöksadress

Stora Torget 13

Postadress

611 86 Nyköping

Organisationsnummer

202100-2262

Följ oss