Risk för skogsbrand i Södermanlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

29 sep 2022 klocka 09.00 - 10.30

Frukostwebbinarie: Hur kan en kommun börja arbeta med klimatsmart konsumtion?

Text: Att bli fossilbränslefri. 98% fossilbränslefritt, 73% mindre växthusgasutsläpp, resultatet av sju Skånska kommuners arbete under sju år.

Från plastbantning i skolkök till återbruk av byggmaterial. Välkommen till ett webbinarium som även lyfter erfarenheter av miljöspendanalyser, förlängd livstid för IT-produkter, minskat antal leveranser och arbete med matsvinn och försäljning av överbliven mat, bland annat.

I sammanlagt sju år har sju skånska kommuner arbetat tillsammans för att bli fossilbränslefria med fokus på tunga fordon och arbetsmaskiner, tjänsteresor samt inköp av produkter och tjänster.

Kommunerna har i snitt minskat sina växthusgasutsläpp med 73 procent och nått 98 procent fossilfrihet.

Under tre frukostwebbinarier i höst delar Eslöv, Helsingborg, Höör, Kristianstad, Lund, Malmö och Tomelilla med sig av sina bästa metoder och verktyg för att göra omställningen.

Här får du konkreta tips och ta del av värdefulla erfarenheter och fallgropar att undvika. Seminarierna rustar dig ytterligare för att lyckas med klimatarbetet i en kommun.

Anmäl dig på Länsstyrelsen Skånes webbplats

Missa inte de andra två webbinarierna:

15 september 9.00-10.30 Vikcyklar och webbmöten - hur får vi bort de sista fossila tjänsteresorna? Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

13 oktober 9.00-10.30 Fossilfria transporter och entreprenader bortom HVO - eller? Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

NÄR: 29 september 9.00-10.30

Var:
Digitalt, länk skickas via e-post den 28 september
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
26 sep 2022

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Beatrice Ask

Besöksadress

Stora Torget 13

Postadress

611 86 Nyköping

Organisationsnummer

202100-2262

Följ oss