Risk för vattenbrist i Södermanlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

04 apr 2022 klocka 13.00 - 15.00

Nyttja skogs- och betesmarker

Vita kor med mörka detaljer på öronen som står vid en gärdsgård

Välkommen till ett webbinarium om hur de marker som omger dig kan nyttjas som bete för djur.

Ofta finns det outnyttjade resurser i form av bete alldeles runt knuten, som dina eller andras djur skulle älska. Men vad krävs för att få till ett lyckat bete på utmarker? Hur kan skogen användas som bete? Vilka EU-stöd finns att söka? Ta dela av kunskap och inspiration från bland annat aktiva brukare och forskare.

Medverkande

  • Karl Ivar Kumm har under många år forskat på hållbar djurproduktion. Senaste forskningsprojektet där han deltog handlade om produktion av ekologiskt nötkött och andra ekosystemtjänster vid bete på mosaik med hagmark och skog. Han berätta om sin forskning ur ett nationellt och regionalt perspektiv.
  • Anders Johansson från Länsstyrelsen berättar om vilka stöd som kan sökas i landsbygdsprogrammet och gör en framtidspaning om den nya programperioden.
  • Annika Rudolfsson, som driver Krype fäbod i Söderhamns kommun, berättar om sina erfarenheter samt om en samanställning av aktiva fäbodar i länet som hon har gjort.
  • Dennis Olsson, lantbrukare med betesdjur på skogsbete/fäbodbrukare, berättar om sina erfarenheter av att ha många djur i skogen.
  • Tommy Johnsson, lantbrukare med ekologisk köttproduktion, delar med sig av erfarenheter från köttproduktion på skogsbete.

Anmäl dig senast den 2 april. Länk skickas ut dagen innan webbinariet.

VAR:
Digitalt
KOSTNAD:
Kostnadsfritt
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
02 apr 2022

Kontakt