Aktuella varningsmeddelanden i Södermanlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

15 mar 2022 klocka 12.00 - 13.00

Bruka och bevara gårdens kulturmiljöer - Tema gårdens ekonomibyggnader

Goda råd om äldre trädgårdar, ekonomibyggnader och kulturspår. Tre tillfällen med olika teman. Vid detta tillfälle: Förvalta bondgårdens stall, loge och visthus.

Välkommen att delta på tre digitala lunchträffar med fokus på kulturmiljöer i odlingslandskapet. Träffarna är uppdelade i olika teman och du kommer att få lära dig mer om varje område.

Du kommer få tips på hur du kan bevara och restaurera gårdens traditionella byggnader och även tips om trädgårdsmiljöer som kanske är i farozonen att försvinna.

Länsstyrelsen är värd för mötena och externa sakkunninga medverkar.
Det kommer finnas tillfälle att ställa frågor till oss och våra sakkunniga.

Du behöver en mobiltelefon, surfplatta eller dator för att delta. Länk till mötet skickas några dagar innan respektive tillfälle.

Har du frågor kan du kontakta Linnea Barrefelt på enheten för landsbygd.
Telefon: 010-223 55 12
Mail: linnea.barrefelt@lansstyrelsen.se

15 mars kl 12-13
Tema: Förvalta bondgårdens stall, loge och visthus

Äldre byggnader är resta för att hålla i många hundra år. På den här träffen går vi igenom de viktigaste åtgärderna för att förlänga livet på äldre hus som behöver omvårdnad för att inte förfalla. Och så får vi svar på om byggningabalken verkligen gäller juridiskt. Anmäl dig nedan.

 

VAR:
Digital träff
KOSTNAD:
Gratis
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
11 mar 2022

Kontakt