Aktuella varningsmeddelanden i Södermanlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

14 okt 2021 klocka 12.00 - 13.00

Är du säker på att du inte är dopad?

Livsmedel

Välkommen till en digital föreläsning om dopning, kosttillskott och skeva kroppsideal.

I en utmanande och underhållande lunchföreläsning av antidopningsexperten och projektledaren för 100 % ren hårdträning, får du svar på följande frågor:

  • Vad vet vi om dopningsmedel och kosttillskott och hur de kan påverka oss?
  • Hur ser den mediala bilden av den perfekta kroppen ut och hur påverkar den oss?
  • Kan vi skapa våra egna kroppsideal?
  • Kan vi vara säkra på att vi inte är dopade?

Det har aldrig funnits så mycket kroppsförändrande preparat i omlopp som det gör idag och efterfrågan har aldrig varit större. Media förser oss konstant med budskap om hur vi ska se ut, hur vi ska träna och vad vi ska äta. Antalet användare av anabola steroider är rekordstort och det säljs kosttillskott för miljardbelopp i Sverige varje år.

Under den här föreläsningen får du lära dig mer om vilka samband det finns mellan dopning, kosttillskott och de kroppsideal som råder i dagens samhälle. Du får också veta mer om vilka faror det kan finnas med att använda förbjudna preparat. Hur långt är vi beredd att gå för att få den perfekta kroppen. Föreläsningen vänder sig till alla som tränar, föräldrar, tränare eller till dig som bara är intresserad äv ämnet.

Konferensen arrangeras i samverkan mellan RF-SISU Sörmland, PRODIS, Eskilstuna kommun, Flens kommun, Katrineholms kommun, Oxelösunds kommun, Strängnäs kommun, Trosa kommun och Vingåkers kommun samt Länsstyrelsen i Södermanlands län.

Anmälan hos RF-SISU Sörmland Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Varmt välkommen!


VAR:
Länk till konferensen skickas ut till deltagare efter sista anmälningsdag (Microsoft Teams)
KOSTNAD:
Ingen kostnad
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
13 okt 2021

Kontakt