23 sep 2021 klocka 09.00 - 12.00

Ekologisk inspiration - naturbeteskött

Kött. Foto: Pixabay.

Efterfrågan på ekologiskt och närproducerat ökar bland konsumenter och i offentliga kök. Vi tror att det finns stora möjligheter för fler ekologiska producenter i länet.

Naturbeteskött

  • Påverkar produktionsmetoden köttkvalitet, slaktkroppskvalitet och smak?
  • Hur skapar jag en lönsam ekologisk köttproduktion på naturbete?
  • Köttkonsumtion och köttkvalitet.
  • Hur KRAV-certifierar jag min produktion?
  • Hur mycket pengar ger jordbrukarstöd för ekologisk produktion?

Medverkande:
Karl-Ivar Kumm, docent i lantbruksekonomi, SLU. Forskar om hållbart naturbete.
Anders H Karlsson, professor i köttvetenskap, SLU. Forskar om produktion och köttkvalitet.
Elin Stenberg, doktorand inom produktionssystemets inverkan på lammköttets kvalitet, SLU.
Dennis Andersson, lantbrukare Toftaholm, Vittaryd.
Anna Kanstrup, miljörevisor Hushållningssällskapet certifiering AB.
Carolina Hägerdal, handläggare Länsstyrelsen.

Torsdag 23 september kl. 09.00-12.00. Digitalt.

Anmälan senast 21 september.

Aktiviteten är inriktad på ekologisk produktion men passar alla som sköter naturbetesmarker.

Välkomna hälsar Malin Fernholm,

malin.fernholm@lansstyrelsen.se.

VAR:
Digitalt.
KOSTNAD:
Kostnadsfritt.
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
21 sep 2021

Kontakt