Aktuella varningsmeddelanden i Södermanlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

06 sep 2021 klocka 12.00 - 13.00

Med makt kommer ansvar – att se de utsatta barnen

Med makt kommer ansvar - Junis

Välkomna till ett lunchseminarium med temat "Med makt kommer ansvar- att se och erbjuda stöd till de barn som lever i familjer där det förekommer riskbruk, missbruk och beroende." Barn i familjer med missbruk är utsatta och ofta även dolda för samhället. Med stöd finns stora möjligheter för dessa barn till ett bra liv.

Presentation av:

  • Junis rapport 2021– Med makt kommer ansvar. Varje år sammanställer JUNIS en rapport med vilket stöd landets kommuner ger de barn som växer upp i familjer med missbruk.
    Mona Örjes, förbundsordförande, Junis.
  • CAN:s rapport: Hur många barn växer upp med föräldrar som har alkoholproblem?
    Föreläsare är Mats Ramstedt forskningschef, Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning.

MÅLGRUPP: Beslutsfattare och andra viktiga nyckelfunktioner som arbetar med frågan.

PRAKTISKT: Presentationen sker digitalt vi Skype och det är kostnadsfritt att delta. Du äter din lunch under presentationerna och vi avslutar med en dialog- och frågestund.

ARRANGÖRER: Seminariet är ett samarbete med Länsstyrelserna i Örebro, Värmland, Dalarna, Östergötland, Södermanland, Västmanland, Gävleborg och Uppsala, Junis samt CAN, Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning.

ANMÄLAN:
Anmälan via Länsstyrelsen i Uppsala län Öppnas i nytt fönster.

Logotyper, länsstyrelserna, junis, can
VAR:
Skype.
KOSTNAD:
Ingen kostnad.
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
30 aug 2021

Kontakt