Aktuella varningsmeddelanden i Södermanlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

16 feb 2021 klocka 09.00 - 15.30

Med fokus på barns rättigheter

Livsmedel

Vi bjuder in till en digital konferens om barns rättigheter för dig som arbetar inom kommun, region, myndighet eller ideell sektor i Södermanland. Dagen riktar sig till dig som vill lära dig mer om barns rättigheter och barnkonventionen.

Dagen inleds med att föreläsaren och barnkonventionsexperten Åsa Ekman föreläser om hur vi kan konkretisera barns rättigheter i verksamheten. Vi får även ta del av Länsstyrelsernas nya handbok för barns rättigheter och föräldraskapsstöd och de nationella samordnarna för barnrätt Saga Hillerström, respektive uppdraget inom föräldraskapsstöd Madelene Larsson berättar mer.

Regionala exempel på barnrättsarbete kommer att synliggöras och Åsa Stålhane vid Region Sörmland kommer att berätta om Regionens barnpilotmodell, med över 300 barnrättspiloter i verksamheter runt om i hela länet.

Dagen avslutas med att BRIS generalsekreterare Magnus Jägerskog talar om hållbara liv för barn och utmaningar och möjligheter

De 100 första som anmält sig till konferensen och deltar under dagen får boken ”Barnets rättigheter – Helhetssyn i praktisk och systematisk tillämpning” efter konferensen, tillsammans med Handboken för barns rättigheter och föräldraskapsstöd.

Observera att platserna är begränsade och riktade till yrkesverksamma i Södermanland. Vid förhinder att delta vänligen meddela detta i god tid.

Se mer information i inbjudan och program nedan.

Varmt välkommen!

VAR:
Länk till webbinariet skickas ut till deltagare dagarna innan
KOSTNAD:
Ingen kostnad
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
08 feb 2021

Anmäl dig

Kontakt