Risk för vattenbrist i Södermanlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

13 nov 2020 klocka 09.00 - 16.00

Ull som affärsidé – Ledarskap –­ Att leda andra

EU logotyp, Jordbruksfonden.

Ett gott ledarskap gentemot andra i ditt företag är viktigt för att du ska kunna nå dina mål och skapa ett hållbart och lönsamt företag. Vad är en bra ledare och hur blir man det? Det får du lära dig mer om i denna kurs.

Den här kursen riktar sig till dig som är landsbygdsföretagare och bedriver en mindre verksamhet, eller som vill starta ett eget företag på landsbygden där ull har en central roll i din verksamhet.

Kursen kommer ge dig ökade kunskaper om hur människor fungerar och hur du som ledare kan bemöta dina medarbetare både respektfullt och effektivt. Du får också användbar kunskap och konkreta verktyg i att leda en arbetsgrupp. Målet med kursen är att du ska bli bättre på att inspirera och motivera dina medarbetare at vilja uppnå de gemensamma målen för ditt företag.

Under dagen får du lära dig bland annat detta:

  • Gruppdynamik – gruppers utveckling
  • Ledarstilar och situationsanpassat ledarskap
  • Kommunikation – att uttrycka sig konkret och tydligt samt aktivt lyssnande
  • Feedback

Kursen genomförs digitalt via Zoom och leds av Elisabeth Andersson Brinckmann från Viljalysa. Dagen varvar föreläsningar och gruppdiskussioner i både mindre och större grupper. Kursen är anpassad för att fungera bra digitalt för dig som deltagare. Mitt på dagen är en längre lunchpaus inplanerad men även kortare pauser sker under dagen för att bibehålla engagemang och en god pedagogik.

Kursen genomförs i närtid med två andra kurser som man med fördel kan kombinera med denna. Att leda sig själv den 23 oktober samt Att leda företaget den 3 december.

Plats: Digitalt via verktyget Zoom. Medverkan kräver en viss förberedelse för att det ska fungera tekniskt, du kommer få hjälp och coachning med detta.

Målgrupp: För dig som driver eller vill starta ett eget företag kring ull och får på landsbygden. Företag verksamma i Uppsala län har förtur till platserna men du är välkommen med anmälan om du är verksam utanför länet. Du får besked om du inte får en plats.

Kursavgift: Kursen kostar 500 kr + moms per deltagare

Anmälan: Senast 30 oktober 2020. Anmälan är bindande och kursavgiften debiteras om man uteblir utan att avanmäla sig. Eventuell avanmälan ska ske senast 6 november

EU logga, Jordbruksfonden.
Var:
Kursen genomförs digitalt via Zoom och leds av Elisabeth Andersson Brinckmann från Viljalysa.
Kostnad:
Kursen kostar 500 kr + moms per deltagare
Sista anmälningsdag:
30 okt 2020

Kontakt