Aktuella varningsmeddelanden i Södermanlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

28 okt 2020 klocka 13.00 - 16.00

Fältvandring Underhåll av öppna diken

Fabrizio Conti

På uppdrag av Länsstyrelsen organiserar Växtråd en fältvandring på temat Underhåll av diken.Vi besöker ett välunderhållet markavvattningsföretag och diskuterar åtgärder kring underhåll av diken.

Underhåll av öppna diken är viktigt både för att markavvattningen ska fungera tillfredställande, men ett välunderhålet dike minskar även risken för växtnäringsläckage. På fältvandringen diskuterar vi bl.a. underhåll, lämpliga tidpunkter samt även juridiken kring underhållet. Träffen är både för dig som har ett aktivt dikningsföretag eller ett insomnat som behöver väckas igen.

Vi träffas på Knutsta Gård, Valla, hos Fredrik Andersson för att sen ta oss vidare till dikningsföretaget. På träffen tillämpas Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer, därför är anmälan obligatorisk. Om du känner förkylningssymtom vid tidpunkten för träffen vill vi att du stannar hemma.

Tid: Onsdag 28/10 kl 13:00 -16:00

Anmälan till: johan@vaxtrad.se

telnr: 070-663 37 13

Plats: Knutsta, Valla Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sista anmälningsdag är den 26/10

Målgrupp: Verksamma inom Lantbruksföretag (jord, skog och trädgård).

Om du får förhinder: Avanmäl dig snarast!

Vett och etikett kring Corona/Covid-19

Om du som anmäld deltagare känner dig förkyld eller har avvikande symptom så uppmanar vi dig att stanna hemma. På kursen håller vi avstånd till varandra och hälsar inte på varandra fysiskt på något sätt. Behöver man nysa eller hosta görs detta i armvecket. Tack för visad hänsyn!

OBS! Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, därför kan aktiviteten komma att ändras/ställas in på grund av Corona/Covid-19. Vi uppdaterar vår kalender på länsstyrelsens webbplats och meddelar dig som anmält dig till en aktivitet vid eventuella ändringar.

Aktiviteten ingår i Landsbygdsprogram för Sverige 2014–2020, som finansieras av EU och Svenska staten.

Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling
VAR:
Vi träffas på Knutsta Gård, Valla, hos Fredrik Andersson för att sen ta oss vidare till dikningsföretaget.
KOSTNAD:
Kostnadsfritt
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
26 okt 2020

Kontakt

Länsstyrelsen i Södermanlands län

611 86 Nyköping